Εθνικά θέματα

Αναδρομικά ενστόλων - ΥΠΕΘΑ: Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε το πράσινο φως απο το ΥΠΟΙΚ

"Δεν ειναι θέμα του ΥΠΕΘΑ αλλά του υπουργείου Οικονομικών. Εμείς αυτούς περιμένουμε" δήλωσαν πηγές του ΥΠΕΘΑ σχετικά με την χθεσινή απόφαση - βόμβα της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Χθες, Δευτέρα, η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά απο απόφαση της υποχρεώνει την Κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει αναδρομικά μέσα σε οκτώ μήνες τις αποδοχές και τις συντάξεις των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Πηγές του ΥΠΕΘΑ είπαν στο onalert, ότι μετά απο 8 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2018 η απόφαση του ΣτΕ οφείλει να εκτελεστεί.

Η αναπροσαρμογή πρέπει να γίνει για το διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ πρέπει να καταβληθούν οι διαφορές αποδοχών και συντάξεων που προκύπτουν.

Πηγές δήλωσαν στο onalert, ότι το ΥΠΕΘΑ θα μπορούσε να δώσει κάποια κονδύλια απο τον προϋπολογισμό στο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το ΥΠΟΙΚ δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόταση. "Δεν ειναι θέμα του ΥΠΕΘΑ αλλά του υπουργείου Οικονομικών. Εμείς αυτούς περιμένουμε", τόνισαν οι ίδιες πηγές.

"Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά και πιστεύουμε οτι τώρα μετά απο αυτή την απόφαση έχουμε φτάσει στο τέλος", πρόσθεσαν εμφατικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια ομιλίας του στις αρχές Ιανουαρίου δήλωσε οτι "το 2018 θα καταβληθεί προσπάθεια για την καταβολή πολύ μεγάλου ποσοστού του υπόλοιπου 50% της απόφασης του ΣτΕ μέσω επιδομάτων και αναβάθμισης του μισθολογικού τους καθεστώτος".

Σε περίπτωση κατά την οποία η Κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί μέσα στο διάστημα αυτό των οκτώ μηνών, τότε θα επιβληθεί χρηματική διοικητική κύρωση (πρόστιμο) το οποίο θα καθοριστεί από το ΣτΕ.

Να σημειώσουμε ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει Ομοσπονδίες στρατιωτικών, αστυνομικών, και άλλων ενστόλων, παραπονούμενες για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου των ετών 2014 και 2016 με τις οποίες είχε κριθεί αντισυνταγματική η περικοπή των αποδοχών και των συντάξεων των ενστόλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...