Επιστήμη

Αμερικανοί επιστήμονες: Έτσι θα φέρουν οι εξωγήινοι την «Αποκάλυψη» στη Γη

Οι εξωγήινοι μπορούν να φέρουν το τέλος του κόσμου χωρίς καν να χρειαστεί να επισκεφτούν τον πλανήτη μας, αποκαλύπτει νέα έρευνα ομάδας επιστημόνων από τη Χαβάη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι εξωγήινοι, εάν θέλουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα, είναι να αποστείλουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη Γη με προηγμένο κακόβουλο λογισμικό. Η εξωγήινη αυτή τεχνητή νοημοσύνη θα μπορέσει να ταξιδέψει στην υφήλιο μέσω του Διαδικτύου και να "κλείσει" τις κεντρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα συστήματα ισχύος στον πλανήτη.

Η έρευνα με τίτλο «Διαστρική επικοινωνία IX: Το ανέφικτο στην εκκαθάριση των "μολυσμένων" μηνυμάτων», εξηγεί πώς ένα μήνυμα που αποστέλλεται από το διάστημα μπορεί να απαιτεί τη χρήση πολλών υπολογιστών για να εμφανιστεί, να αναλυθεί και να γίνει κατανοητό.

«Ένα τέτοιο μήνυμα είναι αδύνατο να είμαστε ποτέ σίγουροι ότι έχει "καθαριστεί" τελείως από πιθανούς ιούς, επομένως οι τεχνικοί κίνδυνοι που παραμένουν μπορεί να αποτελέσουν μια υπαρξιακή απειλή» αναφέρουν οι δύο ερευνητές από το Παρατηρητήριο Sonneberg της Γερμανίας και το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, προειδοποιώντας ότι ένας ιός κρυμμένος στο μήνυμα μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στις τεχνολογίες στη Γη.

Προκειμένου να προστατευθούμε όσο γίνεται περισσότερο από τον εν λόγω κίνδυνο, οι επιστήμονες συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που στέλνουν και λαμβάνουν. «Όπως αντιλαμβάνεστε, κάποιοι τύποι ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι δυνητικά επικίνδυνοι, και καλούμαστε άρα να προσαρμοζόμαστε σε πιο "ειρηνικές" μεταδόσεις. Σίγουρα δεν πρέπει να διαβιβάζουμε κώδικες. Αντ 'αυτού, κείμενα, εικόνες, αρχεία μουσικής κ.λπ. σε απλή μορφή είναι επαρκή μέτρα. Γενικά πρέπει να αποφεύγουμε μηνύματα που χρειάζονται υπολογιστή προηγμένης τεχνολογίας για να αποκρυπτογραφηθούν» γράφουν οι ερευνητές.

«Γενικά εκτιμούμε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός αλλά όχι μηδαμινός, και το πιθανό όφελος (να προσέχουμε στα μηνύματα που στέλνουμε και λαμβάνουμε) πολύ μεγάλο» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ