Περιβάλλον

Ακραία φαινόμενα στους Παξούς - Η θάλασσα βγήκε στα σοκάκια (εικόνες)

Τη θάλασσα στο κατώφλι του σπιτιού τους, είδαν οι κάτοικοι της Λάκκας Παξών, μετά τη δυνατή νεροποντή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που αύξησαν επικίνδυνα τη στάθμη της θαλάσσης.

Το λιμάνι και τα μικρά πέτρινα σοκάκια της Λάκκας «παραδόθηκαν» άνευ όρων στο ορμητικό θαλασσινό νερό, που κατάφερε να ξεπεράσει το προστατευτικό τοιχίο του λιμανιού.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, «το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω και των ανοιχτών αγωγών ομβρίων υδάτων, ενώ δε καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα».

Την ίδια ώρα, προβλήματα σημειώθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και στην Κέρκυρα, κυρίως σε οδικά δίκτυα, από πτώσεις δέντρων και κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ χωρίς ηλεκτροδότηση έμειναν για πολλές ώρες αρκετές περιοχές του νησιού.

Εξάλλου, οι θυελλώδεις άνεμοι κράτησαν το πρωί «δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ από το μεσημέρι διεξάγονται κανονικά όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία ανοιχτού και κλειστού τύπου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο και στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...