Οικονομία

Έξοδος στις αγορές… γιοκ για την Ελλάδα - Λόγω «κραχ» ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας η σημερινή (06.02.2018) έξοδος στις αγορές εξαιτίας της μεγάλης αναταραχής που έχει προκληθεί στις διεθνείς αγορές μετοχών και ομολόγων.

Οι σύμβουλοι της έκδοσης ενημέρωσαν το υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΔΔΗΧ ότι μία τέτοια κίνηση σήμερα, υπό τις παρούσες συνθήκες εγκυμονούσε κινδύνους που καλό θα ήταν να αποφευχθεί, κάτι που αποδέχθηκε η ελληνική πλευρά. Έτσι η έκδοση του επταετούς ομολόγου θα επανεξεταστεί ότι επιστρέψει η ομαλότητα στις αγορές.

Σε… ανοιχτή γραμμή για έξοδο στις αγορές
Να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ σύμβουλοι της έκδοσης και υπουργείο Οικονομικών ήταν σε ανοικτή γραμμή και εκτιμούσαν ανά πάσα στιγμή της κατάσταση.

Το κλείσιμο των ασιατικών αγορών και το άνοιγμα της Ευρώπης, με όλους τους δείκτες να κινούνται έντονα αρνητικά ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Έτσι από κοινού αποφάσισαν την αναβολή της έκδοσης.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση δεν συνδέεται με συγκεκριμένες οικονομικές ανάγκες, κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία επείγουσα ανάγκη για αυτή, αλλά η απόφαση και το χρονοδιάγραμμα των εκδόσεων παραμένουν ως είχαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ