Κόσμος

Έκλεισαν επ’ αόριστον οι πύλες του Πανάγιου Τάφου!

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις χριστιανικές κοινότητες (Ελληνορθόδοξοι, Αρμένοι και Καθολικοί) καταγγέλλουν το Ισραήλ «συστηματική εκστρατεία εναντίον των Εκκλησιών της χριστιανικής κοινότητας των Αγίων Τόπων».

Όπως μεταδίδουν διεθνή MME oι ηγέτες των τριών χριστιανικών κοινοτήτων της Ιερουσαλήμ σφράγισαν επ’ αόριστον την είσοδο στον Πανάγιο Τάφο, ένα από τα ιερότερα μνημεία του χριστιανισμού, λόγω αντιπαράθεσης με τις Αρχές του Ισραήλ για φορολογικά και περιουσιακά ζητήματα.

Μάλιστα, σε μια κίνηση που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, οι τρεις χριστιανικές κοινότητες παραμερίζοντας τις όποιες μεταξύ τους διαφορές, δήλωσαν από κοινού ότι υφίσταται «συστηματική εκστρατεία εναντίον των Εκκλησιών της χριστιανικής κοινότητας των Αγίων Τόπων σε μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η παρουσία των Χριστιανών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ».

Αφορμή για την αντιπαράθεση είναι η απόφαση του Δήμου της Ιερουσαλήμ να ζητήσει από τις χριστιανικές Εκκλησίες την πληρωμή 650 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 151 εκατ. ευρώ) σε δημοτικά τέλη, αλλά και νομοσχέδιο επιτρέπει στο κράτος να κατάσχει οικόπεδα που πωλούν οι εκκλησιαστικές υπηρεσίες.

Αίσθηση στο μεταξύ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση των τριών χριστιανικών κοινοτήτων, σύμφωνα με την οποία η απόφαση του Δήμου της Ιερουσαλήμ «θυμίζει νόμους παρόμοιας φύσης που εκδόθηκαν εναντίον των Εβραίων σε μια σκοτεινή περίοδο στην Ευρώπη», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Indepedent.

Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Nir Barkat ,αντιτείνει ότι οι τα απλήρωτα δημοτικά τέλη αφορούν αμιγώς «εμπορικά κτήρια» που ανήκουν στις Εκκλησίες, όχι ναούς. Ωστόσο επέμεινε ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί τονίζοντας στον λογαριασμό το στο twiiter: «Δεν θα απαιτούμε πλέον από τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ να επιδοτούν αυτό το τεράστιο χρέος», διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως ουδέποτε θα επιβληθούν φόροι στον Πανάγιο Τάφο.

Στο ζήτημα ενεπλάκη και η Ιορδανία η οποία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει κάθε διεθνή και ανθρωπιστικό νόμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...