Αθλητισμός

Έγινε η τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η «αυλαία» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ έπεσε σήμερα Κυριακή (25/02) στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης της Νότιας Κορέας.

Η Τελετή Λήξης της διοργάνωσης ξεκίνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή του αλπικού σκι, Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής και επικεφαλής της πομπής στο μεγαλοπρεπές στάδιο της Πιονγκτσάνγκ.

Αναμφισβήτητα το γεγονός που «σημάδεψε» τους «Αγώνες της Ειρήνης», ήταν η προσέγγιση της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, παρά το δεδομένο ότι «επισήμως» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953.

Οι δύο χώρες με την αρωγή της ΔΟΕ, δημιούργησαν κοινή ομάδα στο χόκεϊ γυναικών, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες τους, παρήλασαν υπό κοινή σημαία.

Στις εξέδρες των επισήμων, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε Ιν αντάλλαξε χειραψία με έναν Βορειοκορεάτη στρατηγό, ο οποίος από την αντιπολίτευση θεωρείται «εγκληματίας πολέμου».

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, βρέθηκε δίπλα στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας κι αντάλλαξε χειραψία με τον «ισχυρό άνδρα» της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία δράση ελπίδας για το μέλλον. Αυτοί ήταν οι Αγώνες των νέων οριζόντων.»

Στη διοργάνωση, 7 αθλήματα, 15 αγωνίσματα και 102 χρυσά μετάλλια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων του χειμερινού αθλητισμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στο φινάλε της Τελετής Λήξης, η Ολυμπιακή σημαία παραδόθηκε στους υπεύθυνους της κινεζικής οργανωτικής επιτροπής, μιας και το 2022 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ