«Τρέμει» η Άγκυρα μετά τις δηλώσεις Αμανατίδη- Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Δημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2018, 11:51 πμ

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, προσβάλλοντας και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, έστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τον εμβολισμό του ελληνικού λιμενικού σκάφους από τουρκικό, στην περιοχή των Ιμίων.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ενημερώθηκε άμεσα ο διεθνής παράγοντας, ενώ σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημερώνει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Άγκυρας στην όποια χαρακτήρισε δικά της τα Ίμια ο κ. Αμανατίδης είπε ότι η Τουρκία έχει πάρει διαζύγιο από τον κοινό νου και τη λογική.

Σημείωσε ότι το καθεστώς του Αιγαίου κατοχυρώνεται από διεθνείς συνθήκες.

 • Ελλάς και μόνο!!!

  Παραιτηθείτε απάτριδες!!!!!

 • manolis velentakis

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;;;

 • Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

  Με το να προβαίνουμε σε κριτική της τουρκικής πολιτικής, με αμήχανο και τρομοκρατημένο ύφος, και να απευθυνόμαστε στο ΝΑΤΟ «πληροφορώντας!!!» ότι οι Τούρκοι μας κάνουν ΝΤΑ, απλώς γελοιοποιούμαστε και προσκαλούμε νέες τουρκικές προκλήσεις. Επιτέλους, ο τόπος έχει καλούς διπλωμάτες, γιατί δεν ζητούμε τη γνώμη τους αντί να αυτοσχεδιάζουμε σε τόσο επικίνδυνους καιρούς; Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε πολύ λίγα πράγματα, για να αποφύγουμε καταστροφές, αφού επί χρόνια ανεχθήκαμε τις καθημερινές
  κλιμακούμενες προκλήσεις των Τούρκων, με απαράδεκτη παθητικότητα…..τις αναγγέλλαμε απλώς!