Κόσμος

Τουρκία: "Αμερικανοί με κουρδικές στολές σκοτώνουν στρατιώτες μας και «κατεβάζουν» ελικόπτερα - Θα τους σκοτώσουμε"


Bάζουν πολλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ οι Τούρκοι και κλιμακώνουν την ρητορική τους εναντίον των αμερικανών λίγες ώρες πριν την άφιξη του Ρεξ Τίλερσον στην Αγκυρα. Πριν λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε πως "τα αμερικανικά στρατεύματα θα στοχοποιηθούν αν μπουν στο δρόμο μας για να προστατέψουν τους μαχητές του YPG. Τα σχέδια των ΗΠΑ θα καταστραφούν αν οι σχέσεις μας υποστούν νέο ρήγμα" τόνισε σχετικά.

Και ο Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε πως "η Τουρκία είναι έτοιμη και ξέρει πως θα αντιμετωπίσει αυτούς που στέλνουν τρομοκράτες στην Τουρκία. Με τη δύναμη του Αλλάχ θα κερδίσουμε και η πίστη μας είναι πιο σημαντική από τα όπλα.

"Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε εναντίον του κόσμου" φώναζε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Δείτε το Βίντεο
https://twitter.com/abdbozkurt/status/963783637375373313?ref_src=twsrc%5Etfw

Νέα τροπή όμως έχουμε στον πόλεμο στην Αφρίν σύμφωνα με καταγγελία που έχει προκαλέσει πάταγο για τον τουρκικό στρατό.   

Ο Τούρκος βουλευτής  Burhan Kuzu είπε ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες  ότι μεγάλος αριθμός Αμερικανών κομάντος φοράνε στολές του κουρδικού στρατού και εμφανίζονται  ως αντάρτες , κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των θανάτων Τούρκων στρατιωτών ( ελεύθεροι σκοπευτές)  ενώ οι ίδιοι καταρρίπτουν και τουρκικά ελικόπτερα  με φορητούς  πυραύλους .

Σε σχόλια σχετικά στο Twitter, ο Kuzu, ο οποίος είναι βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υπογράμμισε τους ισχυρισμούς λέγοντας «είναι κάτι τέτοιο δυνατό». Ενώ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Kuzu, είναι δικηγόρος , και πρώην επικεφαλής της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του κοινοβουλίου , ενώ συμμετέχει  στην κεντρική επιτροπή του AKP.

Είναι γνωστός για τις «εκρήξεις» του στο Twitter, και για τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του , καθώς και για την σφοδρή υποστήριξη  του σε ένα πλήρες προεδρικό σύστημα στην Τουρκία.

Η Τουρκία έχει "μυριστεί" εδώ και μέρες ότι Αμερικανοί κομάντος δρουν κατά των τουρκικών δυνάμεων φορώντας την στολή του YPG , και για αυτό λαμβάνουν τα μέτρα τους για να ...κατηγορήσουν επίσημα τις ΗΠΑ σε αντιδιαστολή του κατηγορητηρίου αμερικανικών δικαστηρίων για το ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" της οικογένειας Ερντογάν με το Ιράν στις ΗΠΑ.

Ο Πρωθυπουργός Γιλντίριμ, ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή διερεύνησης για την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου ΑΤΑΚ  στην Αφρίν αφήνοντας υπόνοιες ότι συνέβη ..κάτι άλλο  .

Ο ίδιος δήλωσε ότι :

«Κάθε αποδεικτικό στοιχείο για την πτώση του εν λόγω ελικοπτέρου θα συλλέγεται ενώ ήδη έχουμε πολλές συμπτώσεις .  Το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.»

Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές  τα πράγματα είναι απλά.

Δύο τουρκικά σύγχρονα ελικόπτερα καταρρίφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες μαζί με ένα UAV, ενώ οι θάνατοι πάνω από 20 Τούρκων στρατιωτών μέσα σε δύο ημέρες , ειδικά μετά από 2 εβδομάδες πολέμου στην Αφρίν συνιστούν ένα γεγονός που «δείχνει» ως πρωταγωνιστές έμπειρους και εκπαιδευμένους στρατιώτες σαν τους Αμερικανούς.

Επίσης σίγουρα οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν περεταίρω διείσδυση του τουρκικού στρατού ειδικά προς την Manbij και θα κάνουν τα πάντα για να πείσουν το τουρκικό γενικό επιτελείο ότι ο δρόμος για εκεί …είναι  κλειστός.

Στην ίδια την Τουρκία τώρα αυτή η «πολιτική» του Ερντογάν έχει στοιχίσει δεκάδες  κηδείες τόσων Τούρκων στρατιωτών , και έχει προκαλέσει ένα αίσθημα μίσους στον σουλτάνο  , διότι αυτοί που σκοτώνονται δεν είναι οι «φύλακες» του Προέδρου της Τουρκίας  αλλά τα παιδιά τόσων οικογενειών που τους έχασαν για να ικανοποιήσει ο ίδιος τα οράματα του.

Ορόσημο για τον Ερντογάν είναι οι εκλογές το καλοκαίρι του 2018 , οι οποίες όπως δείχνουν τα δεδομένα θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη νοθεία για να τις κερδίσει , διότι ο απλός τουρκικός λαός έχει «ματώσει» από τα οθωμανικά σχέδια του, ειδικά από το καλοκαίρι του 2016 και μετά.

https://youtu.be/6_FKb-Jvf6Q?t=4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...