Αυτοδιοίκηση

Στα Σκόπια τις επόμενες εβδομάδες ο Γιώργος Καμίνης - Από πότε ασκεί εξωτερική πολιτική;

Στα Σκόπια πρόκειται να μεταβεί εντός των επόμενων εβδομάδων ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης .

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον δήμαρχο Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ, σημείωσε πως ένα στοιχείο που τον συνδέει με τον δήμαρχο Σκοπίων είναι ο πολιτικός τους προσανατολισμός, ως σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο το πλέον σημαντικό, όπως είπε, είναι η κοινή βούλησή τους για συνεργασία.

Παράλληλα τόνισε ότι η συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπίων ήταν σημαντική, πριν από όλα γιατί αποπνέει πνεύμα συνεργασίας μεταξύ δύο πρωτευουσών όμορων χωρών και πνεύμα διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, ωστόσο, όπως είπε, είναι σημαντική και λόγω της χρονικής στιγμής της πραγματοποίησής της:

«Γιατί θέλουμε να δείξουμε στην κοινή γνώμη των δύο χωρών ότι οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών μπορούν να συζητούν και να συνεργάζονται. Αυτό σπάζει τα στερεότυπα και απομονώνει τις ακραίες φωνές, που ενδεχομένως υπάρχουν και στις δύο χώρες και συνεργαζόμαστε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για θέματα που αφορούν τις πόλεις μας» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Ερωτηθείς εάν οι δύο δήμαρχοι έχουν συμφωνήσει για κάποια συγκεκριμένα θέματα και ζητήματα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς κοινού ενδιαφέροντος, θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον, την ψηφιακή τεχνολογία, την πολεοδομία, την κοινωνία των πολιτών και πως αν καταλήξουν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, αυτό θα υπογραφεί κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

Σχετικά με το πότε θα επισκεφθεί τα Σκόπια, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η επίσκεψή του, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι θέμα εβδομάδων.

Ερωτηθείς για το αν θα περιμένει πρώτα να δει τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το όνομα και μετά να επισκεφθεί τα Σκόπια, απάντησε: «Όχι. Βλέπετε ότι έχουμε διαχωρίσει εντελώς αυτά τα πράγματα. Το τρένο έχει μπει στις ράγες και κινείται προς τα εμπρός».

Κληθείς να απαντήσεις για τη συνάντηση με τον κ. Σιλέγκοφ εξετάστηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ο Καμίνης επισήμανε ότι η Αθήνα έχει προχωρήσει σε δεκάδες αδελφοποιήσεις, οι οποίες, πολύ συχνά, παραμένουν μόνο στα χαρτιά και ο πρόσθεσε ότι «σημαντικό είναι να υπάρχει σοβαρή συνεργασία και στη συνέχεια όλα θα έρθουν» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...