Ρωσία

Ρωσία: Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις για τη συντήρηση του αεροσκάφους που συνετρίβη

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ρωσία, μετά τη σημερινή συντριβή του αεροσκάφους An-148, που οδήγησε στο θάνατο 71 ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητά να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τις καταγγελίες για εγκληματικές παραλείψεις στη συντήρηση του αεροπλάνου.

«Βροχή» οι παραβιάσεις

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα life.ru, ειδικοί της επιτροπής Rostechnadzor αποκάλυψαν σειρά παραβιάσεων στη συντήρηση του αεροσκάφους που έπεσε στη Ρωσία.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν, ένα χρόνο πριν το σημερινό δυστύχημα, είχαν διαπιστωθεί σοβαρές παραλείψεις και παραβιάσεις του χρονοδιαγράμματος συντήρησης και συγκεκριμένα στην αλλαγή υγρών στις κιβώτιο ταχυτήτων και στον καθαρισμό του φίλτρου αέρος.

Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι ενώ η παραπάνω εργασίες συντήρησης θα έπρεπε να γίνονται ανά 375 ώρες πτήσεις, στο εν λόγω αεροσκάφος αυτές γίνονταν κάθε 750 ώρες πτήσεις. Μάλιστα, στην ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητηθεί να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς. Το αν αυτό συνέβη, θα φανεί από την έρευνα που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα συλλυπητήρια του Πούτιν

Μετά από αυτές τις πληροφορίες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα συνεργαστεί με τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο γραμματέας Τύπου της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ. Παράλληλα, μετέφερε στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων τα συλλυπητήρια του προέδρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ