Πόσο πιθανό είναι να τραβήξει τη σκανδάλη στο Αιγαίο ο Ερντογάν ; Ανάλυση-βόμβα

Δημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2018, 7:03 μμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 13, 2018 στις 7:33 μμ

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης αναλύει τις προκλητικές κινήσει των Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο

«Ο Ερντογάν δεν είναι έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Κύπρο», είπε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm, με αφορμή το σκηνικό πολέμου που στήνει με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά και το νυχτερινό επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «πρέπει και εμείς να δείξουμε μία αποφασιστικότητα, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ ότι χρειάζεται επίδειξη σημαίας».

Ο κ. Μάζης τόνισε πως «η Τουρκία, διαχρονικά, έχει ένα δόγμα. Ποτέ δεν προχωράει στο πάτημα της σκανδάλης αν δεν έχει την έγκριση των ισχυρών, κάθε φορά, συμμάχων της».


  • Spooky

    εννοειται πως δεν προκειται να κανει τιποτα γιατι ειναι κοτες σαν τους δικους μας τους πολιτικους,,,,ολους εννοειται

    Αργοτερα θα γίνει μολις οι Τουρκοι επιστρεψουν στους Αμερικάνους και μετα την δολοφονία του Ερντο, δηλαδη μερικους μηνες ακομα

  • Steve

    Ο ερντογκευ παίζει ένα παιχνιδι με πολλές παραμέτρους. Ακόμα και τίποτα να μην κάνουν οι τούρκοι θα εχουν κερδίσει πολλά πολιτικα οφέλη στο εσωτερικό. Έτσι έκαναν ανέκαθεν για να μαντρίσουν τους ψηφοφόρους τους.