Μας «τρολάρουν» οι Γερμανοί: Η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της

Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2018, 11:34 πμ

«Θα υποστηρίξω οπωσδήποτε να εξεταστεί σοβαρά η ελάφρυνση του χρέους μετά το τέλος του» , λέει ο προσωρινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας είναι ενθαρρυντική. Ασφαλώς θα χρειαστεί να ληφθούν τα επόμενα χρόνια δύσκολες αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η τωρινή πορεία της ανάκαμψης. Πιστεύω ότι η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της και το εύχομαι από βάθους καρδίας στη χώρα σας», λέει ο Ούντο Μπούλμαν, ο προσωρινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, φαβορί για την προεδρία στην εκλογή που θα γίνει το Μάρτιο και εντεταλμένος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για ευρωπαϊκά θέματα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο ερώτημα εάν και πότε προβλέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απάντησε ότι «πρόκειται για απόφαση του Eurogrοup. Από κοινού με την κοινοβουλευτική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξω οπωσδήποτε να εξεταστεί σοβαρά μετά το τέλος του προγράμματος σε ποιο βαθμό είναι αναγκαίες οι ελαφρύνσεις του χρέους και να τεθούν σε εφαρμογή εφόσον απαιτείται».

Αναφερόμενος, ακόμα, στην πολιτική των θεσμών απέναντι στην Ελλάδα τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε σφοδρά τον θεσμό της τρόικας, όπως επίσης και τις πρακτικές της(…). Είναι ασυμβίβαστο με την δική μας αντίληψη της δημοκρατίας το να υπαγορεύεται η λήψη τέτοιων σημαντικών μέτρων από θεσμούς οι οποίοι δεν έχουν ούτε δημοκρατική νομιμοποίηση, ούτε ελέγχονται. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον»..

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός υπογραμμίζει επίσης, ότι, «χρειάζεται θάρρος για να μεταρρυθμιστεί η Ευρώπη. Ιδίως η καγκελάριος Μέρκελ και ο προηγούμενος υπουργός της των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρεμπόδιζαν συνεχώς τις μεταρρυθμίσεις. Οι διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό αποδεικνύουν πως είναι καλό για την Ευρώπη να καθορίζουν την πολιτική οι Σοσιαλδημοκράτες. Τώρα θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο(…) Είναι μια ευκαιρία για μια πραγματική εγκατάλειψη της αυστηρής πολιτικής λιτότητας του κ. Σόιμπλε».


 • Cookie

  Και βέβαια θα σταθούμε στα πόδια μας, γιατί υπήρχε περίπτωση να μην?

 • Maria Delivani

  Όταν μια οδυνηρή πολιτική, όπως αυτή της Τρόικας με τα μνημόνια στην Ελλάδα, κάνει τον κύκλο της και οι ενδιαφερόμενοι κρίνουν ότι δεν μπορούν να αντλήσουν πια σημαντικά πλεονεκτήματα από αυτήν, αρχίζουν να την κατακρίνουν, προετοιμάζοντας έτσι τη συνέχεια της, που δεν αποκλείεται να έχει ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από αυτήν/ Ακριβώς, αυτή είναι η περίπτωση με τη νέα γερμανική Κυβέρνηση και την Ελλάδα.

  Και να προσθέσω, ακόμη, ότι οι εταίροι/δανειστές μας έκριναν τώρα απαραίτητο να «δείξουν ότι το οκταετές παντελώς αποτυχημένο σχέδιο» στην Ελλάδα……ΕΠΕΤΥΧΕ! Έτσι, λοιπόν, βλέπουν επιτυχίες, ανάκαμψη, μειώσεις της ανεργίας και άλλες φανταστικές εξελίξεις, ώστε να συνεχιστεί, με άλλη βέβαια ετικέτα, η καταστρεπτική για την επιβίωση της Ελλάδας, πολιτική. Να συνεχιστεί η αφαίμαξη του πλούτου της, να μην βλέπουμε ότι ανάπτυξη αποκλείεται, όταν συνεχώς εξακολουθούν να μειώνονται, όλα τα εισοδήματα των πολιτών, να μην αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κοροϊδίας, με δηλώσεις ότι «η ανεργία μειώνεται», ενόσω η αιμορραγία των νέων συνεχίζεται, και ενόσω ψάχνει κανείς με απόγνωση πια να βρει μια νέα πρόσληψη εργαζομένου, που να εμπίπτει στην κατηγορία της πλήρους απασχόλησης.

  Και η αλλοίωση της πραγματικότητας επεκτείνεται ήδη και στα εθνικά θέματα, καθώς μεγαλειώδη συλλαλητήρια, που αναγγέλλονται από ξένα πρακτορεία ως συμμετοχή σε αυτά ενός και πλέον εκατoμμυρίου, εμφανίζονται επίσημα από τα ελληνικά ΜΜΕ ως 140.000, και όταν πατριωτικές και συγκινητικές ομιλίες του Μίκη Θεοδωράκη κατηγορούνται με ασύστολα και θλιβερά επιχειρήματα.. Fake news στο απόγειό τους! Ποιους εξυπηρετούν αυτά τα εκτεταμένα fake news? Δεν θα είχα αντίρρηση να χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα, αν ωφελούσαν τα ελληνικά συμφέροντα, εθνικά, οικονομικά. Αλλά, δεν είναι, σαφώς, η περίπτωση. Είναι, ακριβώς το αντίθετο, γιατί με αυτά γινόμαστε ακόμη περισσότερο υποχείριο των ξένων φίλων/εχθρών μας, εξυπηρετούμε έτσι τα δικά τους συμφέροντα εναντίον της χώρας μας, και ασφαλώς δεν είναι αντάλλαγμα για τα εθνικά μας δεινά τα μπράβο και οι εύφημες μνείες σε Έλληνες κυβερνητικούς. Αντιθέτως, όλα αυτά τα τόσο υποκριτικά και εξευτελιστικά, για την Ελλάδα και τη δυστυχία της, είναι εντελώς απαράδεκτα.

 • Γέρος του Μοριά

  Τώρα που τα πήρατε όλα βλέπετε ανάκαμψη. Ουστ βρωμόσκυλα.