Μήνυμα Βίτσα προς Άγκυρα: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι δεδομένα

Δημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2018, 5:08 μμ

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια. Ο κ. Βίτσας, παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ», στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» στο Πέραμα, το τέταρτο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

«Ακούμε κραυγές οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της χώρας μας. Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας, και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας.

Και συνέχισε: «Εμείς ξέρουμε τί είναι δικό μας και ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα. Τα σχέδια που κάνει σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα Γενικά Επιτελεία είναι τέτοια, τα οποία μπορούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να προσανατολίζεται και να αφιερώνεται ψύχραιμα και ήρεμα στα ειρηνικά του έργα. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας. Για αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία και οποίος «ονειρεύεται» θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας».

 • Stratus

  ΜΑΛΚΕΣ τίποτα δεν είναι δεδομένο
  H Ελλάδα έχασε μοναδικές περιπτώσεις να ξε_κωλι@σει την Τουρκία, το 74 το 87 και το 95.
  Tώρα με τους Τζίφρες και τα υπόλοιπα λιμά σίγουρα θα τον πιούμε, χλα΄ρωστε για να το απολαύσουμε.
  Φωνάξτε τα Αλβανά και τα Πακιστανά που δουλεύετε δίπλα δίπλα στα χωράφια και στα εργοτάξια να μας φυλάξουν τα σπίτια

 • Stratis

  Δεδομένο είναι ότι έχεις την ικανότητα να υπερασπιστείς δηλ να πολεμήσης

 • Α.Χ.

  Πώς διαφυλάσσουμε τα δεδομένα κυριαρχικά μας δικαιώματα κ. Βίτσα; Με το να στέλνουμε καϊκια του λιμενικού στα Ίμια, μετά το πρωϊνό περιστατικό του εμβολισμού ελληνικού σκάφους, αντί ενός Exocet; Πού είναι οι απελευθερωμένοι κανόνες εμπλοκής; Αν είναι να χάσουμε κάτι, να το χάσουμε με αίμα, όχι στα χαρτιά! Με αίμα τα πήραμε, αν είναι να τα χάσουμε, μόνο με αίμα μπορεί να γίνει αυτό.