Κύπρος

Κύπρος: Ηχηρό μήνυμα – απάντηση από την Εθνική Φρουρά στα τουρκικά «νταηλίκια»


Με την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα να ρίχνει βαριά τη σκιά της στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ηχηρό μήνυμα αποτροπής εξέπεμψε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς. 

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς, εκτελέστηκαν βολές πυροβολικού μάχης στο Πεδίο Βολών Κιτίου με τη χρήση αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων πυροβόλων όλων των διαμετρημάτων. Στις βολές συμμετείχε πέραν του προσωπικού των Μονάδων και έφεδροι Αξιωματικοί, ενώ για πρώτη φορά στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχαν και γυναίκες Συμβασιούχοι Οπλίτες.

Κατά τη διάρκεια των βολών εφαρμόστηκαν στην πράξη οι διαδικασίες της τεχνικής και τακτικής του όπλου του Πυροβολικού προσαρμοσμένες στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις, υπό το βλέμμα του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ανδρέα Μαρκίδη. Ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ διαπίστωσε την άρτια εκπαίδευση των Μονάδων Πυροβολικού, την ακρίβεια εκτέλεσης των προβλεπόμενων διαδικασιών και το υψηλό ηθικό του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Δείτε το βίντεο 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης