Σκοπιανό

1 εκατ Ελληνες "μοιράζουν πόνο" στο Μαξίμου - Kαι η Μόσχα στηρίζει τον Ελληνικό λαό! – Ρωσικές σημαίες στη λαοθάλασσα!

Εμμεση στήριξη στον Ελληνικό λαό έδωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς η παρουσία σημαιών από την Ρωσία δεν είναι τυχαίες. Μάλιστα σύμφωνα με αναγνώστες μας, τις σημαίες δεν τις κρατούσαν άτομα ελληνικής καταγωγής, αλλά ρωσικής, κάτι που έχει πολλούς συμβολισμούς. 

Μην ξεχνάμε πως η Μόσχα, μέσω του Σ. Λαβρόφ, πριν λίγες εβδομάδες στήριζε την Ελλάδα και κάρφωνε τις ΗΠΑ για το ζήτημα της ονομασίς των Σκοπίων.

Aσυναρτησίες από την Κυβέρνηση 

 

Αναγκασμένη πλέον να λάβει σοβαρά υπόψη της τον λαϊκό παράγοντα στις διαπραγματεύσεις και τους χειρισμούς της για το Σκοπιανό, είναι η κυβέρνηση μετά το νέο μεγαλειώδες συλλαλητήριο, που έγινε σήμερα στην Αθήνα. 

Όμως οι κύριοι Πολάκης και Κοτζιάς δεν έλαβαν το μήνυμα όπως φαίνεται!

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», έδωσαν... 140.000 πολίτες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ένα «tweet», έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να απαξιώσει τα μηνύματα που έστειλε η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος.

Αποτιμώντας το συλλαλητήριο, ο κ. Κοτζιάς έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω,λοιπόν,με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Η αντίδραση αυτή του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν η πρώτη επίσημη από την πλευρά της κυβέρνησης και έρχεται, φυσικά, σε αντιδιαστολή με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», στην οποία μετέχουν τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Υπενθυμίζεται ότι, με την εν λόγω ανακοίνωση, η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» είχε επισημάνει ότι η συμμετοχή είναι «δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η  συντριπτική πλειοψηφία όσων  συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».

Σχόλιο για το συλλαλητήριο και τη συμμετοχή του κόσμου έκανε, όπως συνηθίζει μέσω Faceboook, ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως η «λαοθάλασσα που περίμεναν οι "διοργανωτές " δεν ήρθε», ενώ σχολίασε και την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Για τον Μίκη δεν θα πω κουβέντα......ο καθένας είναι οι πράξεις του σε ΚΑΘΕ περίοδο της ζωής του ....

Θα πω όμως:

Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι "διοργανωτές "ΔΕΝ ΗΡΘΕ !!!!!

Γιατί ο κόσμος κατάλαβε .....και δε θέλει ο πατριωτισμός του να γίνει το εφαλτήριο κάποιων για να ξαναγυρίσουν στο φαγοπότι...».

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά με τη συγκέντρωση της Αθήνας. Κατ' αρχάς η ΕΡΤ αποφάσισε να καλύψει το γεγονός αρκετά εκτεταμένα, με έκτακτη ενημερωτική εκπομπή και αποσπάσματα από τις τη συγκέντρωση.

Η “Αυγή” και το “left.gr” επέλεξαν, σε πρώτο χρόνο έστω, να παρουσιάσουν με ξερά ειδησεογραφικό τρόπο ακόμη και σκληρές αντικυβερνητικές αναφορές που έκαναν ομιλητές στο συλλαλητήριο. Άλλα μέσα, του ίδιου κλίματος, μιλούν για “λαοθάλασσα” και συναφείς διαπιστώσεις.

Το Μαξίμου προτιμά, από το να τα βάλει με το συλλαλητήριο, να συντηρήσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, ενώ αναδεικνύει ιδιαίτερα και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τη ΝΔ για ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Ειδικά για το συλλαλητήριο, είπε ότι είναι δεδομένη η προσπάθεια της ΝΔ να δώσει αντικυβερνητική χροιά και τόνισε ότι «ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο έχει οριζόντια συμμετοχή από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ τον τόνο στο συγκεκριμένο το δίνουν ακραίες συλλογικότητες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...