ΕΚΤΑΚΤΟ – 4 μαχητικά 5ης γενιάς Su-57 προσγειώθηκαν Συρία για αναμέτρηση με F-22 – Βομβαρδίζονται ανηλεώς Συρία-Τουρκία

Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2018, 4:20 μμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 23, 2018 στις 7:14 μμ

Του Βασίλη Καπούλα


Επιβεβαίωση για το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Χτες γράφαμε (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) » Ο αριθμός των μαχητικών (αυτός που έγινε γνωστός) είναι δύο αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για 4 Su-57 το καθένα με ξεχωριστές ικανότητες» . Πριν λίγο ανταποκριτές από Συρία ενημέρωσαν πως άλλα δύο Su-57 προσγειώθηκαν στην ΑΒ Χμειμίμ.

Θα δούμε αναμέτρηση F-22 εναντίον Su-57 στον Ευφράτη με τα ρωσικά μαχητικά να έχουν εντολή κατάρριψης των αμερικανικών αν αυτό χρειαστεί.

Είναι πλέον σίγουρο πως τα 4 Su-57 δεν πήγαν απλά για βόλτα στην Συρία αλλά έχουν συγκεκριμένες διαταγές.

Την ίδια ώρα χτες βράδυ, η συριακή αεράμυνα κατέρριψη ισραηλινό αναγνωριστικό αεροσκάφος.


Ο Τουρκικός Στρατός βομβάρδισε όπως αναφέραμε πρώτοι χτες με πυροβολικό και MLRS  στρατιωτικές φάλαγγες που κατευθύνοντας στην Αφρίν μέσω του περάσματος Ziyarah.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως οι στρατιωτικές φάλαγγες μετέφεραν όπλα και εντοπίστηκαν καθώς πλησίαζαν από τα νοτιοανατολικά 15 χλμ μακριά αό την Αφρίν..

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως διέλυσαν 30-40 οχήματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από το τουρκικό σφυροκόπημα.

Ο συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ ανταπέδωσε με πυροβολικό. Ετσι για ακόμη μια φορά έχουμε άμεση αναμέτρηση των εμπλεκομένων.

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι περικύκλωσαν την περιχοή Jinderes από τρεις πλευρές. Στην πόλη βρίσκονται Κούρδοι YPG.

Το πέρασμα Ziyarah θεωρείται κλειδί για ολόκληρη την περιοχή της Αφρίν καθώς μέσω αυτού γίνεται η τροφοδοσία σε όπλα και πυρομαχικά.