Πολιτική

Διαλύεται η ΝΔ: Διεγράφη ο Ε.Αντώναρος μετά την σφοδρή επίθεση κατά Α.Γεωργιάδη - Στα μαχαίρια Μητσοτάκης-Καραμανλής


Εκτος ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος, μετά τις σφοδρές βολές που εκτόξευσε κατά του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη. Παρελθόν αποτελεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Αντώναρος με… εντολή Μητσοτάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, φαίνεται πως… πληρώνει το μάρμαρο για τις ευθείες βολές εναντίον του αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ΝΔ οδεύει ολοταχώς προς διάλυση. Δεν πρόκειται για μια τυχαία διαγραφή. Το ρήγμα Μητσοτακικών-Καραμανλικών είναι πλέον φανερό. Εξάλου στη δικογραφία δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Κ.Καραμανλή...

Ηδη οι χτεσινές βολές του Δ.Αβραμόπουλου κατά Καραμανλή μύριζαν μπαρούτι αν και έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι.

Οπως ανακοίνωσε η ΝΔ «με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός κόμματος».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, με μια σκληρή ανάρτηση, επιτίθεται ευθέως στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως «δοτό αντιπρόεδρο».

Ο κ. Αντώναρος στέλνει μήνυμα άμεσης καθαίρεσης σημειώνοντας ότι «η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους «λεκιάζουν» την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης.

Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες».

Μάλιστα, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι « ενας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του καθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους «λεκιάζουν» την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Αλλωστε ενας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός.»

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2075554526055902&width=500

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2075567722721249&width=500

Η επίσημη ανακοίνωση και το… retweet του Άδωνι!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Κάτι που έχει την… σημασία του, είναι πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε… retweet τη συγκεκριμένη ανακοίνωση…

Θέμα παραίτησης Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΝΔ είχε θέσει και ο βουλευτής, Γιώργος Βλάχος 

Θέμα παραίτησης του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας με δεδομένη την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis ειχε θέσει με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Βλάχος.

«Στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

«Είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα».

Παράλληλα σχολιάζοντας τις απειλές που εκτοξεύονται από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, ο Γιώργος Βλάχος είπε ότι είναι «λάθος να αποκαλούμε τους μάρτυρες κουκουλοφόρους» και υπενθύμισε ότι ήταν η ΝΔ ήταν αυτή που ψήφισε τον σχετικό νόμο.

Δείτε το βίντεο:

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» -Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα, απαντώντας για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis. 

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για σκευωρία της κυβέρνησης. «Αυτή η υπόθεση δεν με αγγίζει με κανέναν τρόπο. Εκφράζω την αγανάκτηση και τη λύπη μου γιατί ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης.

Αναφερόμενος στη γρίπη των πτηνών και στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού όλων των κρατών), ο κ. Αβραμόπουλος είπε:

«Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».

Αργότερα, όπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ' άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Και κάνει και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, «απαντώντας» στον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος κατέθεσε εναντίον του:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια.

Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ