Κύπρος

Βρέθηκε "ΖΟΡ" στον στόχο «Καλυψώ» - Τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου - Επίσημες δηλώσεις - Συγκαλεί συμβούλιο ο Ερντογάν


Εκτεταμένη στήλη φυσικού αερίου, που καταδεικνύει την ύπαρξη κοιτάσματος ΦΑ, ανακάλυψε η κοινοπραξία ΕΝΙ/TOTAL. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει την ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος και "πλήρη συσχετισμό" με το Ζορ, δηλαδή τα ίδια γεωλογικά και γεωφυσικά χαρακτηριστικά... Η φράση αυτή είναι "κλειδί" και σημαίνει ότι βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες... Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επίσημες δηλώσεις...

Σε « ανάμμενα κάρβουνα» κάθονται οι Τούρκοι και ο Ερντογάν στο άκουσμα και μόνο του τεράστιου κοιτάσματος  στο στόχο «Καλυψώ 1» του τεμαχίου «6» της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά σε σύγκληση του Συμβουλείου Ασφαλείας για αποφάσεις...

Η γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/TOTAL ξεπέρασε τις 3.800 μέτρα σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, και ο Κύπριος υπουργός ενέργειας Λακκοτρύπης τόνισε ότι ανακαλύφθηκε «εκτεταμένη στήλη φυσικού αερίου», που σημαίνει την ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Ο ταμιευτήρας, όπως είπε, χαρακτηρίζεται «εξαιρετικής ποιότητας».
https://twitter.com/eni/status/961547878488559620?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως στο «Καλυψώ» υπάρχει πλήρης συσχετισμός με το «Ζορ»…

Αυτό μεταφράζεται σε ασύλληπτης ποσότητας χωρητικότητας κοίτασμα που «συνδέεται» με το τεράστιο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου.

Ανακοίνωση ΕΝΙ: Υποσχόμενη ανακάλυψη - επέκταση του Ζορ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ αναφέρει πως η Καλυψώ1 είναι μια «πολύ υποσχόμενη» ανακάλυψη, η οποία επιβεβαιώνει την επέκταση κοιτασμάτων τύπου Ζορ στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως το πηγάδι ήταν διάτρητο σε 2.074 μέτρα και έφτασε σε τελικό συνολικό βάθος 3.827, όπου εντοπίστηκε «εκτεταμένη στήλη αερίου σε βράχους της εποχής Μειόκαινου και Κρητιδικής περιόδου.

«Η κρητιδική ακολουθία διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά», σημειώνεται.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως θα διεξαχθούν συμπληρωματικές μελέτες, για να εκτιμηθεί το εύρος των όγκων αερίων και να καθορίστουν περαιτέρω δραστηριότητες εξερεύνησης και αξιολόγησης.

Η Eni είναι ο Χειριστής του 50% του οικοπέδου 6, ενώ η Total συνεργάζεται με το υπόλοιπο 50%.

Οι Τούρκοι ήδη ξεκίνησαν να «κινούνται» με δηλώσεις αλλά και με την άμεση έκδοση NAVTEX, θέλοντας να πράξουν το ίδιο όπως κάνουν εδώ και μέρες  με τις βραχονησίδες των Ιμίων , δηλαδή να περικυκλώσουν τα «επίμαχα σημεία» και να φυλάνε με πολεμικά πλοία.

Αυτή θα είναι η τακτική της Άγκυρας από εδώ και στο εξής 1000%.

«Προχωράμε κανονικά, το γεωτρύπανο αποχωρεί απόψε ή αύριο το πρωί από το τεμάχιο 6 για να μεταβεί προς το τεμάχιο 3 να αρχίσουμε άμεσα σε ένα νέο μοντέλο», κατέληξε ο Κύπριος αξιωματούχος .

 Καλούμενος  δε να σχολιάσει τις παράνομες τουρκικές Νάvtex, ο Κύπριος υπουργός Λακκοτρύπης απάντησε λέγοντας πως «τα πράγματα φαίνονται δια των πράξεών μας».

Υπονοώντας σαφώς ότι η Κύπρος θα κινηθεί κανονικά έχοντας στο πλευρό της εκτός της Ελλάδας και την Αίγυπτο του προέδρου και πρώην στρατάρχη Αλ Σίσι . 

Η ανεύρεση όμως τέτοιου κοιτάσματος αποτελεί εκ των πραγμάτων  και  προάγγελο πολεμικών γεγονότων ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο,  από την δεδηλωμένη πρόθεση της Τουρκίας να μπει «σφήνα» ανάμεσα σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ  για να διεκδικήσει κάτι που σαφέστατα δεν της ανήκει σύμφωνα με τουρκικό κανάλι..πριν λίγο.

Τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στην περιοχή δεν προβλέπεται και δεν υφίσταται…για αυτό είναι πιθανό το σχέδιο «ναυτικής περικύκλωσης» όπως και στα Ίμια , αναμένοντας να προκληθεί τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν  πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στα ανοικτά της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς ενώ ετοιμάζουν  αγωγό μεταφοράς κάτω από τη Μεσόγειο Θάλασσα ( EST MED), και σε συνδυασμό με τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδος ( εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο) με Λίβανο, Ισραήλ και Αίγυπτο, έτσι  απομονώνεται  πλήρως όμως  η  Τουρκία.

Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί ο Ερντογάν, τα σχέδια  του οποίου «συμπίπτουν» με του Πούτιν ο οποίος  δεν επιθυμεί τον ισραηλινό αγωγό,  έτσι και οι δύο θα κάνουν τα πάντα για να διακοπούν οι εξορύξεις και τα υπόλοιπα σχέδια στην περιοχή .

Με την ισχυρή ναυτική παρουσία φρεγατών, υποβρυχίων, οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να επιβάλουν ΑΟΖ εντός του κυπριακού  θαλάσσιου χώρου.

Για αυτό και θα έχουμε συνεχώς πολεμική ένταση από τα Ίμια και Καστελόριζο και τα πέριξ νησιά  μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ, διότι οι Τούρκοι απλά προσπαθούν να επιβληθούν στην περιοχή. 

Δεν έχει σημασία ποιο ακριβώς «παιχνίδι» θα παίξουν οι νεο-οθωμανοί  για να το επιτύχουν, σημασία έχει ότι θέλουν ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και την Κύπρο και θα κινηθούν για να το υλοποιήσουν.

Εμείς ως ελληνισμός είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που έλεγε ο "τρελάρας" ο Τσώρτσιλ ;  Δηλαδή αν και εφόσον χρειαστεί να τους πολεμήσουμε.....παντού ;   

Δείτε το Βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...