Ελληνοτουρκικά

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε “κρίση μακράς διάρκειας” στα ελληνοτουρκικά;

Oι Κούρδοι απαξιώνουν για ακόμη μία φορά τον τουρκικό στρατό και προκαλούν νευρική κρίση στην Άγκυρα, σημάδια γίνονται εμφανή στο Αιγαίο. Η επίθεση Κούρδων ανταρτών στο κέντρο επιχειρήσεων των Τούρκων από το οποίο ελέγχεται η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας είναι μια είδηση που έχει προκαλέσει αίσθηση και ακόμη δεν έχει διαψευστεί από κανέναν στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι που πολεμάνε και τις επικοινωνιακές ορδές του Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτουν την ψευδή εικόνα του “ανίκητου τουρκικού στρατού”. Οι φωτογραφίες των Τούρκων στρατιωτών στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων αποδεικνύονται ότι είναι “στημένες”, αναφέρει το militaire.gr.

Η τουρκική νευρικότητα θα αναζητήσει διέξοδο και όπως φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες αυτή η εκτόνωση ενδέχεται να αναζητηθεί ξανά στο Αιγαίο. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια κρίση διαρκείας στα ελληνοτουρκικά;

Στρατιωτικά, παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις ελάχιστες εξαιρέσεις επιλογής προσώπων που αποδεικνύονται μάλλον κατώτεροι των περιστάσεων κανείς δεν πρέπει να ΄χει την παραμικρή ανησυχία.

Όμως μια τέτοια κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη “πολιτική συναίνεση” για αποφάσεις που θα εξουσιοδοτούν τον στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας να δράσει. Υπάρχει αυτή η συναίνεση;

Δεν νομίζουμε… Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται ενημέρωση από τον ΥΕΘΑ της χώρας στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια και την ίδια ώρα συναντάται με τον Τούρκο πρωθυπουργό για να του εκφράσει λέει τις “πάγιες ελληνικές θέσεις”!

Άλλοι πάλι συνδέουν την υπόθεση Novartis με την πολιτική συναίνεση που απαιτείται για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας! Να τους επισημάνουμε ότι στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κατηγορείται για πολύ μεγάλα σκάνδαλα, αλλά η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή λειτουργεί κανονικότατα παρά τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων.

Η κυβέρνηση ασφαλώς και φέρει ευθύνες γι΄ αυτό το κλίμα και θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε τουλάχιστον στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας να διαμορφώσει κλίμα συναίνεσης. Ίσως η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών να είναι μια λύση για να υποχρεωθούν όλοι να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι για να συζητήσουν σοβαρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές