Εθνικά θέματα

Έβρος: Ο Πάνος Καμμένος θα κοιμηθεί σε καλύβα! - Τι συμβαίνει;

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Νέα της Θράκης. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εγκαινιάσει σχολείο στο  Μεγάλο Δέρειο και στη συνέχεια θα μεταβεί σε στρατιωτικό φυλάκιο στο Πύθιο Έβρου όπου θα φάει μαζί με τους λιγοστούς στρατιώτες που υπηρετούν εκεί.

Αυτό άλλωστε το συνηθίζει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ένα άλλο που συνηθίζει είναι να διανυκτερεύει σε φυλάκια, σκηνάκια και γενικά ότι θα μπορούσε να τον κάνει να νιώσει ότι είναι σε θέση να κάνει ότι και οι στρατιωτικοί και μαζί με αυτούς.

Δείχνει γενικά να επιθυμεί την περιπέτεια από ένα τετράστερο ξενοδοχείο.

Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr σήμερα θα διανυκτερεύσει σε καλύβα στον Έβρο!

Οι καλύβες στον Έβρο είναι η τελευταία γραμμή ελληνικής παρουσίας και δραστηριοποίησης πριν από τα σύνορα με την Τουρκία, κι έτσι έχουν τεράστια ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, οι ψαράδες, οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έφτιαξαν τα δικά τους «σπίτια» στις όχθες του ποταμού, πρόχειρα παραπήγματα μικρού εμβαδού, ώστε να εξυπηρετούν εκεί τις βασικές τους ανάγκες και να συνεχίσουν τη σημαίνουσα ασχολία τους.

Από το 2013 και δεδομένου ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη με βάση διεθνείς συνθήκες για τους υγροβιότοπους, έχουν εκδοθεί αλλεπάλληλες αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι καλύβες πρέπει να κατεδαφιστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ