Κοινωνία

Queer Theory: Ο Νο1 κίνδυνος για την διάλυση των σύγχρονων κοινωνιών από τον πολιορκητικό κροιό της “πολιτικής ορθότητος”

Του Άγγελου Ρούσσου

Με την αυγή του 2018 πολλές αναλύσεις ειδικών επιστημόνων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προκλήσεις και τις απειλές για τον πλανήτη μας το νέο έτος. Μεταξύ αυτών ήταν και οι εκτιμήσεις πως θα υπάρξουν νέοι πόλεμοι ή απλά επαναλαμβανόμενες φήμες για πολέμους όπως στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας εξαιτίας της δυνατότητάς της να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Επίσης η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι φτιάχνει νέα αεροπλανοφόρα για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή αλλά και την αυξημένη πολεμική συμπεριφορά της Κίνας στις θάλασσες της Νότιας Κίνας. Ας μην ξεχνάμε ακόμη και τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Σουδάν / Νότιο Σουδάν, το Κονγκό και την Ουκρανία. Η ειρήνη στη γη από ότι φαίνεται θα παραμείνει “σταυρωμένη” και το 2018.

Κατά τα λοιπά τους αναλυτές απασχολεί το Brexit, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η μετάλλαξη των δράσεων του ISIS με μετακίνηση των πολεμιστών του είτε στο Αφγανιστάν είτε στην Ευρώπη με την μορφή “μοναχικών λύκων” , ενώ τέλος κάποιοι προβλέπουν και την αύξηση «ακραίων καιρικών φαινομένων»....

Το Νο1 ζήτημα όμως που κερδίζει έδαφος διαρκώς και αναμένεται να ροκανίσει τα θεμέλια των παραδοσιακών κοινωνιών και το 2018 δεν είναι άλλο από την επιβαλλόμενη προσπάθεια της ανθρωπότητας να επαναδιαμορφωθεί σύμφωνα με την Queer Theory, δηλαδή την ιδέα ότι οι ανθρώπινες ταυτότητες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικότητας και του φύλου, δεν είναι σταθερές.

Το ζήτημα ανέκυψε και στην χώρα μας με την ψήφιση σχετικού νόμου και τις έντονες αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς και λοιπούς κύκλους.

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν είναι ότι το ζήτημα απέχει πολύ από το θέμα του τρανσεξουαλισμού, δηλαδή εκείνων που υποφέρουν από διαταραχή ταυτότητας φύλου.

Το ζήτημα αυτό χρησιμοποιείται με δόλια σκοπιμότητα για να επιτρέψει μια εντελώς νέα (και μη αποδεδειγμένη) φιλοσοφική θεωρία η οποία επιχειρείται να γίνει η βάση της παιδείας μας, των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής μας εν γένει.

Όποιος τολμά να εναντιωθεί σε αυτό τοωδόγμα θα θεωρηθεί ως αιρετικός, ντροπιασμένος και εξορισμένος στις άκρες της «πολιτισμένης» κοινωνίας.

Πολλοί αναλυτές συμφωνούν πως θα υπάρξουν πολλές σχετικές ιστορίες μέσα στο 2018, επειδή οι ελίτ που κυβερνούν τον κόσμο και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον πολιτισμό μας έχουν επενδύσει στη Queer Theory με σκοπό την αποϋφανση του κοινωνικού ιστού.

Σε αυτό το “χορό των δαιμόνων” και ο δυτικός «φιλελεύθερος» ακαδημαϊκός χώρος με τους διαφωνούντες να στιγματίζονται όπως ο Καναδός λέκτορας, Δρ. Jordan Peterson, που τόλμησε να διαφωνήσει και ήδη του κόλλησε η ρετσινιά του “μισογύνη, τρανσφοβικού, ισλαμοφοβικού και ακροδεξιού”.

Αλλά αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις ανα τον πλανήτη-κατά βάση στη Δύση- υιοθετούν την Queer Theory. Ακόμη και συντηρητικά κόμματα, όπως στην Μεγάλη Βρετανία, επιδιώκουν να δείξουν ότι δεν είναι πλέον το «κακό» κόμμα που παραμένει εγκλωβισμένο σε απωθημένα του παρελθόντος αλλά ... εξελίσσεται.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην χώρα μας, με το θεωρητικά συντηρητικό κόμμα της κεντροδεξιάς, την ΝΔ, να κλείνει το μάτι στις ομοφυλοφιλικές κοινότητες και να εναγκαλίζεται με την αριστερόστροφη κυβέρνηση κάθε φορά που εκείνη προχωράει σε κάποια καινοτομία που τις αφορά, κι ας την καταψηφίζει στην Βουλή για ξεκάθαρους λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με αρκετούς αναλυτές οι συνέπειες αυτής της αδιάκοπης, παράλογης και άχαρης προσέγγισης της Queer Theory και η ώθηση προς αυτήν θα είναι η κύρια πολιτισμική εξέλιξη το 2018.

Και το στοίχημα για τον καθένα μας είναι πως θα μπορέσει να αντιδράσει....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ