Οικονομία

Handelsblatt: Στα 102 δισ. τα χρέη προς το ελληνικό δημόσιο

Αναλυτικό άρθρο δημοσιεύεται στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για τα χρέη των Ελλήνων φορολογουμένων αλλά και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η Ελλάδα δεν χρωστάει μόνο στους διεθνείς δανειστές. Και οι ίδιοι οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος τους τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Τώρα αναλαμβάνουν δράση οι φορολογικές αρχές» αναφέρει ο αρθρογράφος. Στη συνέχεια παραθέτει αναλυτικά τους αριθμούς και τα χρέη της χώρας προς στους διεθνείς δανειστές και συμπληρώνει:

«Οι Έλληνες δεν χρωστούν μόνο σε άλλες χώρες αλλά και στο ίδιο τους το κράτος. Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς - που προκύπτουν από στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων - το Νοέμβριο του 2017 αυτά τα χρέη ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δις €. ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 55% του ΑΕΠ και το οποίο είναι διπλάσιο τα φορολογικά έσοδα της περασμένης χρονιάς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...