Ένοπλες Συρράξεις

Η «απάντηση» Πούτιν στο ΝΑΤΟ - Η Ρωσία ανέπτυξε νέα μοίρα πυραύλων S-400 στην Κριμαία - Σε πολεμική ετοιμότητα η ρωσική στρατιωτική μηχανή

Η Ρωσία ανέπτυξε σήμερα στην Κριμαία μια νέα μοίρα πυραύλων επιφανείας - αέρος S-400, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε μια κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία "διευρυμένες αμυντικές ικανότητες", που σύμφωνα με αξιωματούχους περιλαμβάνουν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.

Πρόκειται για τη δεύτερη μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αναπτύσσεται στη χερσόνησο. Η πρώτη αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2017 κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια.

Η βάση της νέας μοίρα θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη και θα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σχεδιασμένο για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μάχης μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, δήλωσε ο Βίκτορ Σεβαστιάνοφ, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, γα συστήματα S-400, γνωστά ως "Θρίαμβος", μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Η πρώτη φορά που περιελήφθησαν στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν το 2007, σύμφωνα με το υπουργείο.  

Πρόσφατα, χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσαν την δύο εβδομάδων στρατιωτική άσκηση σε μια επίδειξη δύναμης για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης ρωσικής επιθετικότητας στη Λιθουανία, την ίδια στιγμή που οι νατοϊκοί «ετοιμάζονται » για την δημιουργία βάσης στην Γεωργία .

Περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες από 11 κράτη του ΝΑΤΟ έλαβαν μέρος στα παιχνίδια πολέμου με την επωνυμία «Iron Sword» που περατώθηκαν στην πόλη Rukla της Λιθουανίας .

Υπό την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας, νατοϊκοί στρατιώτες πήραν μέρος σε ασκήσεις «αστικού πολέμου» διεξάγοντας επιθετικές επιχειρήσεις σε έναν ειδικό χώρο όπου διεξήχθη ένα «αντάρτικο των πόλεων», από εχθρικές δυνάμεις υπονοώντας σαφώς ρωσικούς πληθυσμούς που κατοικούν στις χώρες της Βαλτικής.

Οι προετοιμασίες αυτές ακολουθούν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ για το θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας, που δεν λένε να το χωνέψουν οι δυτικοί σε καμία περίπτωση .

Όπως δήλωσαν ς νατοϊκοί αξιωματούχοι οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν για να αυξήσουν την ετοιμότητα και την ευελιξία των δυνάμεών σε κρίσιμε αποστολές και σενάρια .

«Οι ασκήσεις τεστάρησαν στην ουσία την ετοιμότητα, τον συντονισμό και την διαλειτουργικότητα των συμμετεχουσών δυνάμεων», ανέφερε ανώτατος αξιωματικός του ΝΑΤΟ . «Μας έδειξαν την αποφασιστικότητα και δέσμευση για συλλογική άμυνα των Συμμάχων», κατέληξε ο ίδιος.

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite σχολίασε μετά την επιθεώρηση των στρατευμάτων, τα οποία περιελάμβαναν και Αμερικανούς στρατιώτες ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο εγγυητής της ειρήνης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και αναμένουμε ότι θα παραμείνουν έτσι» .

 

Το σενάριο ανέφερε ότι οι ρωσόφωνοι Λετονοί και Εσθονοί και Λιθουανοί αναμένονταν να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις , απαιτώντας διεθνή προστασία. Πίσω από όλα θα «παρίστατο » το πολύ καλά εκπαιδευμένο «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση των κρατών της ρωσικής Βαλτικής».

Διάφορες δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις υψηλού προφίλ θα οδηγήσουν τις χώρες της Βαλτικής στο φυσικό ενδεχόμενο ενός ανελέητου εμφυλίου πολέμου. Εκεί θα εμφανίζονταν τα ρωσικά στρατεύματα όπως έγινε στην Κριμαία …κρυφά στην αρχή , και όταν σοβαρέψουν τα πράγματα κανονικά».

Αυτό το σενάριο έγινε στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες νατοϊκοί σε μια πρόβα πολέμου από την Βαλτική.

Το μόνο που δεν διευκρινίζεται όμως είναι ποίος ακριβώς θα « βάλει την ουρά του» για να γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=252XnBPHq60

 

https://www.youtube.com/watch?v=MZmgv5t03Fo

 

https://www.youtube.com/watch?v=hLYYNd8q9Vk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ