ΗΠΑ

Eκτακτο - Θρίλερ με υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο των HΠΑ- Το USS Little Rock πάγωσε στους... πάγους

Ακινητοποιημένο λόγω πάγου βρίσκεται το καινούριο και υπερσύγχρονο αμερικανικό πλοίο USS Little Rock, που δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του, καθώς κόλλησε στους πάγους του Μόντρεαλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πολεμικό πλοίο δεν θα μπορέσει να μετακινηθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Το πλοίο εντάχθηκε στον πολεμικό στόλο στο Μπάφαλο στις 16 Δεκεμβρίου. Την επομένη επρόκειτο να ξεκινήσει το ταξίδι για την πολεμική του βάση, στο Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα.

Ωστόσο, παγιδεύτηκε στους πάγους στο Μόντρεαλ, καθώς λόγω ψυχρού κύματος, οι πάγοι μέσα στη θάλασσα σχηματίστηκαν πολύ νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν. Η θαλάσσια οδός έκλεισε στις 11 Ιανουαρίου και θα ανοίξει εκ νέου το Μάρτιο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που επιβεβαίωσε την είδηση, οι θερμοκρασίες στο Μόντρεαλ ήταν πιο χαμηλές από το κανονικό και κατέγραψαν ρεκόρ χαμηλού βαρομετρικού.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πλοίου και του 70μελούς πληρώματος, κάτι που θα επιτευχθεί με την παραμονή του πλοίου στο Μόντρεαλ, ενώ θα έχει περιορισμένη συμμετοχή στο επιχειρησιακό πλάνο του πλοίου. Όσο βρίσκεται στο λιμάνι, το πλήρωμα θα συνεχίσει κανονικά την εκπαίδευσή του.

https://www.youtube.com/watch?v=1LXAA0a4ztc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ