Απόψεις

Όλα σ’ εμάς τα υποζύγια! Αλλά μας κλέβουν κι από τον σανό μας από πάνω!

Του ΗΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το είχα σκεφθεί και άλλες φορές πρωτύτερα, αλλά πάντα το ανέβαλα γιατί ήξερα πως αυτό το θέμα χρειαζόταν περισσότερη μελέτη.

Δεν ήταν βέβαια κάτι το σημερινό, το ζούμε άλλωστε στο πετσί μας κοντά επτά χρόνια! Επτά χρόνια οικονομικό στύψιμο με τρία μνημόνια, που κάθε ένα ήταν και βαρύτερο από τα προηγούμενα και όλα μαζί συγκεντρωτικά, απαιτούν τώρα περισσότερες θυσίες, περισσότερο αίμα!

Ναι αίμα, γιατί αυτό το «ποτό», αρέσει στους Παγκόσμιους βρικόλακες! Κι εδώ δεν βρίσκεται πουθενά ένας Θησέας να πάει κόντρα στον Μινώταυρο, κι αν δεν μπορεί, να τον σκοτώσει, να του πει έστω και μια φορά ένα όχι!

Ακόμα και οι «μετρητές» της Αστυνομίας κάηκαν από την συνεχή τους χρήση, μετρώντας τις αυτοκτονίες πολλών συνανθρώπων μας, που αν και τους λυπάμαι σε καμιά περίπτωση τις πράξεις εκείνες δεν τις θεωρώ γενναίες!

Και οι πιέσεις των βρικολάκων προς την Κυβέρνηση συνεχίζονται, κι αυτή εκ καθήκοντος τις μεταφέρει στις δικές πλάτες και κλείνει τα μάτια της κάθε φορά που της ζητούν να σφίξει κι άλλο την στρίβλα!

Κι εμείς στριμωγμένοι εκεί μέσα, όπως τα σταφύλια, αναζητούμε μάταια μια χαραμάδα για να ξεφύγουμε από το λιώσιμο!

Ήδη ακούσαμε πως αυτή την χρονιά ή την άλλη, θα μας μικρύνουν κι άλλο το αφορολόγητο, κάπου λέει κοντά στα 5000 ευρώ!

Ναι σε εμάς τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους που ήδη έχουμε υποστεί περικοπές περίπου των τρεισήμισι μισθών ή συντάξεων, μας συμβαίνει το απίστευτο και συγχρόνως παράλογο, το πετσοκομμένο μας εισόδημα να φορολογείται 4 - 5 φορές περισσότερο από πρώτα!

Εδώ οι πάσης φύσεως Προκρούστηδες, κοιτάζουν πως να πάρουν τα αριστεία της Τρόικας και να φανούν «εξυπνότεροι» από κάθε προηγούμενό τους, και το βρίσκουν τόσο απλό το να σφίγγουν κι άλλο την στρίβλα!

Όμως μία εκλεγμένη Κυβέρνηση, πέρα από το να προστατεύει την ακεραιότητα και την Εθνική υπόσταση της χώρας, οφείλει και να φροντίζει για το βιοτικό επίπεδο του λαού της! Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημα των Υπουργών της και όχι να συμπεριφέρονται ως αξιωματούχοι μιας αποικίας!

Μπροστά από την απαίτηση του κάθε τιποτένιου Ευρωπαίου ή Τροϊκανού τυχοδιώκτη, οφείλουν να βάζουν την ζωή και την ασφάλεια του κάθε πολίτη της χώρας!

Τα μνημόνια έχουν συντελέσει στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης! Άλλοι έχουν χάσει τις δουλειές τους, και άλλοι τα χρήματά τους στο αμαρτωλό χρηματιστήριο που προηγήθηκε!

Έπειτα οι μειώσεις του εισοδήματος που επιβλήθηκαν και οι υπέρογκοι φόροι, έκαναν  πολλούς να αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις μέχρι πρότινος υποχρεώσεις τους! Είναι απαράδεκτο όταν σώζουν Τράπεζες, να πετάνε φτωχοποιημένους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους, για να κάνουν κάποια «κοράκια» δικά μας ή ξένα, ακόμα πλουσιότερα!

Οι Γερμανοί για ένα στρατιώτη τους εκτελούσαν 40 αμάχους και αυτό θα πρέπει να το θυμίζουμε σε κάθε Μέρκελ και σε κάθε Σόϊμπλε!

Οι φόροι θα πρέπει να είναι λογικοί! Είναι εξωφρενικό να ακούς να λένε κάποιοι πως αν δεν έχεις να τους πληρώσεις, να πουλήσεις το σπίτι σου! Αλήθεια, ποια δικτατορία ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο!

Δεν μπορεί ακόμα με λογιστικά τεχνάσματα να κλέβεις τους φορολογούμενους, για να σου βγούνε τα νούμερα που θέλεις!

Οι ετήσιες Βεβαιώσεις με τις απολαβές που μας δίνουν οι υπηρεσίες και τα Ταμεία, μπορεί μεν να δίνουν τα καθαρά ποσά που λάβαμε, αλλά ως εκεί φθάνουν!

Την σκυτάλη έπειτα την παίρνει η Εφορία και βάσει αυτών των επίσημων «καθαρών», μας τοποθετεί σε κλιμάκια και μας πετάει σε «άλαλα και μπάλαλα»  μηχανήματα για να μας ράψουν το ανάλογο κουστούμι!

Κι όμως με την υποβολή των δηλώσεων, χωρίς να το καταλάβουμε, μας έχουν κιόλας κλέψει λογιστικά, σαν να ήσαν επιδέξιοι χαρτοπαίχτες ή ταχυδακτυλουργοί, αφήνοντάς μας να  πιστέψουμε πως όλα αυτά τα «καθαρά» ποσά των βεβαιώσεων τα πιάσαμε πραγματικά στα χέρια μας και πως είχαμε ακόμα και την δυνατότητα να τα φάμε και διαφορετικά, αν κάποιος το ήθελε έτσι!

Πόσο διαφορετικά όμως είναι τα πράγματα! Ενώ το Κράτος τα θεωρεί «όλα» δικά μας και ως εκ τούτου φορολογήσιμα, από την άλλη απαιτεί επί ποινή κατάσχεσης, να του πληρώσουμε τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα, το ΚΤΕΟ, το service του αυτοκινήτου και φυσικά για να κινηθεί και την βενζίνη του!

Και όλα αυτά εμείς τα είχαμε πληρώσει την προηγούμενη χρονιά, μέσα από εκείνο το καθαρό ποσό που μας το φορολογούν ολόκληρο και όχι μειωμένο από αυτές τις δαπάνες!

Έπειτα βεβαίως έχουμε και την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, και την ΕΥΔΑΠ που σε λίγο όταν θα την πάρουν οι ξένοι, το νερό θα μας το χρεώνουν αντί για κυβικό με το σταγονόμετρο!

Και τους τρεις αυτούς λογαριασμούς φυσικά πρέπει να τους πληρώνουμε στην ώρα τους επί ποινή διακοπής της σύνδεσης! Άντε μετά χωρίς φως να μελετάς τους Νόμους του Κράτους, που είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις, και που αισθάνεσαι ευτυχής που ως τώρα δεν έχουν απαιτήσει να μελετάς και τα μνημόνια!

Παρόλα αυτά σε εκείνους που είναι υποχρεωμένοι να τα διαβάζουν και δεν το κάνουν ή σε εκείνους που κοιμούνται «εργαζόμενοι», ισχύουν άλλα μέτρα και εκεί ακόμα και ο ύπνος γράφεται ως υπερωρία! Είναι νομοθέτες βλέπετε και αυτοί εξαιρούνται!

Έπειτα μας έρχονται τα κοινόχρηστα και η θέρμανση. Έχουμε ακόμα και τα πέρα από το συνταγολόγιο φάρμακα, γιατί αν σε πιάσει κανένας πόνος, δεν μπορείς να περιμένεις το ραντεβού σου με τον γιατρό! Όταν το φάρμακο το χρειάζεσαι άμεσα, το παίρνεις και το πληρώνεις με τα δικά σου!

Έπειτα έχεις τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, την συντήρηση και τις βλάβες οικιακών συσκευών και την συντήρηση του σπιτιού, που όσο πάει όλο και παλιώνει!

Μετά σαν άνθρωπος θέλεις το κούρεμα, την καθαριότητα του σώματος, το λούσιμο με τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρά σου, τα κρεμοσάπουνά σου, τις οδοντόκρεμες και τα ξυριστικά σου, και φυσικά τις καθαρές πετσέτες του μπάνιου!

Θέλεις κάθε τόσο και κάτι για την ένδυση, για την υπόδηση, για τα απορρυπαντικά πλυντηρίου και πιάτων, αλλά και τις λάμπες που καίγονται χωρίς προειδοποίηση!

Δεν θα γράψω για κάποιες ληστείες στα τραίνα, ή διαρρήξεις στα σπίτια που μας κάνουν οι φιλοξενούμενοι, που τα έχω γευθεί και τα δύο πολλές φορές, αλλά στην δήλωση δυστυχώς δεν υπάρχει κωδικός γι αυτά!

Έχεις βεβαίως να πληρώσεις και τις δόσεις των δανείων σου, γιατί κι αυτές είναι μέσα στο κόλπο της κατάσχεσης του σπιτιού σου, όσο μικρό κι αν είναι αυτό και οι δόσεις του!

Και μην κοιτάς τους πολιτικούς που βγάζουν κόκκινα δάνεια, και δεν «καίγονται»! Τα  δικά σου μάθε πως είναι σε άλλο κωδικό!

Κόντεψα να πιστέψω πως αυτά ήσαν όλα! Αλλά μετά υπάρχει και ο κανόνας πως δεν  μπορεί να χορέψει ποτέ κανένα νηστικό αρκούδι! Ναι λοιπόν θέλεις και την διατροφή σου, να την αγοράζεις και να την μαγειρεύεις 365 μέρες το χρόνο! Φυσικά εδώ το  παντεσπάνι αποκλείεται!

Και αναρωτιέσαι ξανά μετά από αυτές τις σκέψεις, πως είναι δυνατόν το Κράτος να σου φορολογεί σαν εισόδημα και τα ποσά των περσινών σου φόρων!

Υποπτεύομαι πως αυτό το κόλπο θα το έχουν κλέψει από τους Ρότσιλντ και μάλλον  θα είναι  «παλαιόθεν»! Βέβαια τότε, όταν η φορολογία ήταν σε λογικά επίπεδα, κανείς δεν το έψαχνε, αλλά τώρα όταν τα μετράς και δεν σου βγαίνουν, αναγκάζεσαι να τα ξαναμετράς και πάλι από την αρχή!

Ποιος όμως από τους επάνω θα μπορούσε να καταλάβει τους κάτω, αφού υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα;

Συμβαίνει όμως και το αντίθετο με τους από κάτω, να μην μπορούν να καταλάβουν τους επάνω και να ανάβουν τα λαμπάκια τους, με το πώς δηλαδή μπορεί ένας πολιτικός με τις χρυσές αποδοχές του, να παίρνει δάνεια από 200 έως 900 χιλ ευρώ και για ποιο λόγο άραγε; Και μετά να τα αφήνει απλήρωτα, κι αυτά τα καημένα να κοκκινίζουν από την ντροπή τους χωρίς όμως καμία Τράπεζα και κανένας μπρατσωμένος να κάνει στους οφειλέτες έστω ένα τηλεφώνημα!

Η εξήγηση απλά και πάλι: Είναι θέμα κωδικού!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ