Κοινωνία

Ψέκασαν μαθητές με σπρέι πιπεριού για να μάθουν τι θα αντιμετωπίσουν αν παραβούν τους νόμους! (εικόνες, βίντεο)


Στα πλαίσια της καμπάνιας πρόληψης κι ενημέρωσης των έφηβων μαθητών για τις επιπτώσεις της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, οι αστυνομικές αρχές με την σύμφωνη γνώμη των καθηγητών του σχολείου, προχώρησαν σε μία άκρως αμφιλεγόμενη τακτική.

Αφού συγκέντρωσαν τους μαθητές που θα συμμετείχαν στο «σεμινάριο», άρχισαν να τους ψεκάζουν κατευθείαν στο πρόσωπο με σπρέι πιπεριού, δίνοντας τους μία γεύση, από όσα θα αντιμετωπίσουν αν παραβιάσουν κάποια στιγμή τη νομοθεσία.

Οι μαθητές ενός λυκείο από την πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ, αφού ψεκάστηκαν από τους αστυνομικούς, άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από το κάψιμο και τους πόνους, ενώ υποχρεώθηκαν να υπομείνουν το μαρτύριο για αρκετή ώρα, μέχρι να τους επιτραπεί να ξεπλυθούν με νερό και να διώξουν τον άκρως επώδυνο κάψιμο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το σπρέι πιπεριού επηρεάζει εκτός από τα μάτια, όπου προκαλεί ιδιαίτερα έντονο τσούξιμο και κάψιμο και τους αεραγωγούς του σώματος, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή, ενώ σε περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε όποιον εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ