Περιβάλλον

"Χόρεψε το στούντιο" - Η στιγμή του σεισμού στην Αττική - Δείτε το βίντεο

Η στιγμή που ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που ταρακουνούν την Αθήνα έχουν καταγραφεί στην κάμερα του τηλεοπτικού καναλιού Action 24.

Παρουσιαστής και καλεσμένοι εκπομπής της Action24 κράτησαν την ψυχραιμία τους όταν ένιωσαν την ισχυρή σεισμική δόνηση που προκάλεσε ανησυχία στην Αττική.

Τη στιγμή που ο Γιώργος Κουβαράς έκανε λόγο για καλές ειδήσεις, άρχισαν να... κουνιούνται τα πάντα στο στούντιο.

«Γίνεται ένας σεισμός, αρκετά μεγάλος, θέλω να είμαστε ψύχραιμοι», είπε και τόσο ο ίδιος όσο και οι καλεσμένοι κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους παρά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο την ώρα που η εκπομπή είναι στον τηλεοπτικό αέρα και οι καλεσμένοι συνομιλούν με τον παρουσιαστή βλέπουμε τις κάμερες να κουνιούνται αλλά και την αντίδραση των καλεσμένων.

Στο δέκατο δευτερόλεπτο του βίντεο

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=a3eqRmTgfJk

Το βράδυ της Δευτέρας και ενώ στην εκπομπή ο κύριος Παυλόπουλος και οι καλεσμένοι του μιλούσαν για την ψήφιση Πολυνομοσχεδίου, τα ισχυρά ρίχτερ, έκαναν τον παρουσιαστή και το πάνελ για λίγο να ανησυχήσουν.

Το βίντεο ντοκουμέντο δέιχνει το πόσο δυνατός ήταν ο σεισμός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας

Ο κύριος Παυλόπουλος πάντως δεν έχασε την ψυχραιμία του και έσπευσε να καθισυχάσει τους καλεσμένους του.

Δείτε το Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=NEqqTRGPfic

Σεισμός και στην Δημητσάνα Αρκαδίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, λίγο μετά τις 21:30 της Δευτέρας, κοντά στη Δημητσάνα.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 23 χιλιόμετρα βόρεια της Δημητσάνας και στα 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τρίπολης. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας, ήταν 3,5 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό κέντρο ωστόσο, εκτίμησε το μέγεθος της σεισμικής δόνησης στους 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός και στην Σαντορίνη

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Σαντορίνη στις 23:14 ώρα Ελλέδος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.

Συνέχεια του «σμήνους σεισμών» ο αποψινός σεισμός λένε σεισμολόγοι

Συνέχεια του «σμήνους σεισμών», από τον ίδιο εστιακό χώρο στη βορειοανατολική Αττική, που έδωσε 18 σεισμικές δονήσεις μέσα σε δέκα ώρες, στις 9 Ιανουαρίου, χαρακτήρισε τον αποψινό σεισμό, με επίκεντρο την Σταμάτα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο ίδιος είπε ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με ασθενείς σεισμούς και η σεισμικότητα είναι μικρή, καλώντας τους κατοίκους της Αττικής να μην ανησυχούν.

Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Λέκκας, εξήγησε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι πρόκειται για το βόρειο άκρο του επίκεντρου που έδωσε το «σμήνος σεισμών» της περασμένης εβδομάδας .

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 9 Ιανουαρίου, οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που είχαν σημειωθεί, αν και ήταν ασθενείς, «ταρακούνησαν» την ανατολική Αττική, προκαλώντας σχετική ανησυχία στους κατοίκους που τους αισθάνθηκαν.

Οι σεισμοί αυτοί σημειώθηκαν ανατολικά της Ραφήνας και του Μαραθώνα, στο θαλάσσιο χώρο και έγιναν αισθητοί σε όλα τα προάστια της ανατολικής Αττικής, αλλά και στην Εύβοια. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είχε μετρηθεί στα 3 Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ