Αρχείο

Χατζηνικολάου για βανδαλισμό Phylax: Μιλάμε για κρετίνους, ηλίθιους, σατανικούς μαλ…

«Μόνο κρετίνους και ηλιθίους μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τους ανθρώπους που έριξαν τον Phylax». Αυτά ήταν μερικά από τα οργισμένα λόγια του Νίκου Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική του εκπομπή, όπου αναφέρθηκε στην κίνηση αγνώστων να κατεδαφίσουν το άγαλμα.

Η δημιουργία του γνωστού γλύπτη, Κωστή Γεωργίου, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με κάποιους να φτάνουν στο σημείο να κάνουν και αγιασμό στο «σατανικό άγαλμα». Το βράδυ της Τετάρτης, με μία επιχείρηση συντονισμένη, το άγαλμα γκρεμίστηκε και βανδαλίστηκε

Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν έξαλλος και, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε χαρακτήρισε τους δράστες «κρετίνους, ηλίθιους και σατανικούς μαλ…».

«Μόνο κρετίνους μπορεί να χαρακτηρίσει αυτούς που έριξαν το άγαλμα, αυτούς που πήγαν και το θύμιαζαν πριν. Μιλάμε για ηλιθίους και πραγματικά είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στην ελληνική κοινωνία. Τρομάζει εμάς τους υπόλοιπους αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου και συνέχισε λέγοντας:

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει περίοδο τεράστιας στενοχώριας. Θέλω να πω στον Κωστή Γεωργίου, δεν αξίζει να στενοχωριέται για ηλιθίους».

Στη συνέχεια ξέσπασε ακόμα περισσότερο: «Έβγαλαν το συμπέρασμα ότι είναι σύμβολο του σατανά ο phylax επειδή είναι κόκκινο. Έχετε δει πόσα από τα αγάλματα του συγκεκριμένου γλύπτη είναι κόκκινα; Το 80% είναι κόκκινα. Έχετε δει τις μορφές ζώων έξω από το μουσείο στο Πεκίνο; Λοιπόν τι είναι; Η σατανική αγελάδα; Ο σατανικός ακροβάτης; Σατανικοί μαλ… μάλλον είναι. Σατανικοί μαλ… αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το σημαντικό αυτόν και μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη».

«Βέβαια οφείλω να δώσω ένα μπόνους σε αυτούς του ηλίθιους. Κατάφεραν να κάνουν γνωστό αυτόν τον καλλιτέχνη που είναι γνωστός στα πέρατα του κόσμου αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν του έχουμε δώσει την αξία που του πρέπει. Την αξία που πραγματικά έχει», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Χα;τζηνικολάου κατέληξε λέγοντας «Εδώ ασχολούμαστε με σημαντικότερα πρόσωπα. Τα δελτία ειδήσεων αφιερώνουν χρόνο στα μέζεα του Ζουράρι. Και στις, χουλιγκανικού τύπου, εξυπνάδες που λέει. Θα συλληφθούν οι βάνδαλοι; Μιλάμε δυστυχώς για μεσαίωνα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ