Κόσμος

Χαστούκι από την Ουγγαρία κατά Σόρος και λαθρομεταναστών - Κόβει τα πόδια των ΜΚΟ και των «αλληλέγγυων»

Κόντρα στην λογική του "political correct" oι Ούγγροι νομοθέτες προχώρησαν σε μια προτεινόμενη δέσμη νομοθετικών μέτρων που αποσκοπεί στην εξάλειψη της πλημμύρας παράνομων μεταναστών μέσω "όλων των δυνατών μέσων", συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βοηθούνται από ξένες χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ όπως οι διάφορες οργανώσεις που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος

Το νομοθετικό πακέτο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης ονομάστηκε "νόμος Stop Soros" από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ζολτάν Κόβατς, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον 87χρονο Ουγγροαμερικανό χρηματοδότη που έχει μακροχρόνια κόντρα με τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

"Εάν διαπιστωθεί ότι ο Σόρος ασχολείται με μια τέτοια δραστηριότητα, δηλαδή οργανώνει παράνομη μετανάστευση, τότε οι κανόνες θα ισχύουν για αυτόν", δήλωσε ο Κόβατς.

Τους τρεις πρωταρχικούς πυλώνες της νέας νομοθεσίας περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Sándor Pintér :

1) Οι ΜΚΟ που συμμετέχουν ή υποστηρίζουν τη λαθρομετανάστευση υποχρεούνται να παρέχουν στοιχεία στην κυβέρνηση σχετικά με τις δραστηριότητές τους.
2)Οι επηρεαζόμενες ΜΚΟ που λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό πρέπει να καταβάλλουν φόρο 25%, ο οποίος εισπράττεται από την εθνική φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.
3)Οι αλλοδαποί και οι Ούγγροι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τη μαζική παράνομη μετανάστευση ενδέχεται να υπόκεινται σε περιοριστική εντολή, η οποία απαιτεί να παραμείνουν μέχρι και 5 μίλια από τα σύνορα, με τους διπλωμάτες και τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών να απαλλάσσονται.

Η τήρηση αυτών των κανόνων, δήλωσε ο Pintér, θα ελεγχθεί από το γραφείο του εισαγγελέα και αν διαπιστώσει παράβαση, θα ενημερώσει το δικαστήριο και θα προτείνει κυρώσεις επί των οποίων το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει.

Η νέα νομοθεσία αποτελεί συνέχεια της έρευνας του Οκτωβρίου του 2017 για το δίκτυο της «ανοικτής κοινωνίας» του Soros, όπου ο Orbán ανέθεσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του να χαρτογραφήσουν αυτά που χαρακτήρισε ως τα δίκτυα που διοικούνται από την «αυτοκρατορία» του δισεκατομμυριούχου χρηματοδότη που στοχεύει στη χώρα του. Ο Orbán απέστειλε επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το Soros σε όλους τους Ούγγρους ψηφοφόρους. Και στα 8 εκατομμύρια!!!

Ως παράδειγμα των τύπων βοήθειας που προσέφεραν οι ΜΚΟ του Soro, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών Pintér έδωσε το παράδειγμα κάποιας προσφοράς κινητού τηλεφώνου σε παράνομο μετανάστη "με σκοπό να δείξει πώς να φτάσει, ας πούμε στην Σουηδία".

Η κόντρα Όρμπαν-Σόρος έχει βαθύ υπόβαθρο....

Πριν από τρεις δεκαετίες, ο Σόρος πλήρωσε τον νεαρό τότε Βίκτορ Ορμπάν για να σπουδάσει στη Βρετανία με υποτροφία. Και μόλις πρόσφατα το 2010, ο Σόρος έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στην κυβέρνηση Orbán.

Όμως, η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών έχει οξυνθεί αισθητά τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς ο Orbán σράφηκε περισσότερο προς τα δεξιά. Το 2014, ο ηγέτης του κόμματος Fidesz της Ουγγαρίας δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μοντελοποιήσει την κυβέρνηση της Ουγγαρίας όπως κάποιες «λαμπρές» δημοκρατίες όπως η κυβέρνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον τελευταίο καιρό ο Ορμπάν κατηγορεί τον μεγιστάνα ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτιστικές ταυτότητες προωθώντας ενεργά και βοηθώντας μια πλημμύρα προσφύγων και αιτούντων άσυλο από χώρες που είναι σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανικές.

Το 2015, ο Σόρος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προσεχές μέλλον. Και, για να γίνει αυτό, πρέπει να μοιραστεί το βάρος με δίκαιο τρόπο. "

Τον Δεκέμβριο, ο Σόρος κατηγορήθηκε από τον Ορμπάν ότι σκοπεύει να παρέμβει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της Ουγγαρίας τον Απρίλιο του 2018, κάνοντας προπαγάνδα υπέρ της μετανάστευσης μέσω των ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...