Εθνικά θέματα

Χανιά: Ανατροπή δεδομένων για την αλβανική σημαία σε σχολείο – Ο διευθυντής αποκάλυψε την αλήθεια (βίντεο)


Οι εικόνες με την αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική σε σχολείο στα Χανιά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Οι μαθητές έκαναν κατάληψη. Ο διευθυντής έλυσε τη σιωπή του...

Οι εικόνες με την αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική σε σχολείο στα Χανιά, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και την κατάληψη στο σχολείο, η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου έδωσε αρνητική εισήγηση για την συνέχιση των μαθημάτων της αλβανικής γλώσσας.

Νωρίτερα, εξηγήσεις για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας δίπλα στην αλβανική έδωσε ο διευθυντής του σχολείου, παραδεχόμενος ότι ο ίδιος βρισκόταν πίσω από το συμβάν, το οποίο κάποιοι παρουσίασαν ως δήθεν… αλβανική πρόκληση. «Ο Διευθυντής του σχολείου μου ανέφερε ότι καμία σημαία δεν «κατέβηκε» από τον ιστό, αλλά χρησιμοποιήθηκε άλλη, την οποία ο ίδιος προσκόμισε και τοποθετήθηκε δίπλα στην Αλβανική σηματοδοτώντας αφενός την έναρξη του προγράμματος και αφετέρου την παρουσία του Αλβανού πρόξενου» τονίζει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων, Στέλιος Ζερβάκης, σε γραπτή του ανακοίνωση.

Με την ίδια ανακοίνωση, αποδίδει τις αντιδράσεις μαθητών και γονέων του σχολείου στην ελλιπή ενημέρωση για την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε Αλβανόπουλα β’ και γ’ γενιάς και στην απουσία διαλογικής συζήτησης για την αναγκαιότητα του, με σκοπό την υλοποίηση του. «Στη συνέχεια ενημερώθηκα ότι κατόπιν αυτών η σχολική κοινότητα αποφάσισε να μην εισηγηθεί θετικά για παραχώρηση αίθουσας στο Δήμο Χανίων και ότι δεν επιθυμεί την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο τους με αποτέλεσμα τη λήξη της κατάληψης.

Οι εικόνες με την αλβανική σημαία στο σχολείο

Η άρνηση οποιασδήποτε σχολικής κοινότητας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων δε σημαίνει απαραίτητα και τη ματαίωση τους. Το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και οποιοδήποτε άλλο, μπορεί να υλοποιηθεί σε άλλη σχολική μονάδα.

Άλλωστε ένας από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης είναι η ευαισθητοποίηση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό την υλοποίηση οποιουδήποτε εκπαιδευτικού προγράμματος που προσδίδει μαθησιακά, κοινωνικά και γνωστικά αποτελέσματα» καταλήγει ο κ. Ζερβάκης.

Πλήρη άγνοια δηλώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
Αποστάσεις από τα όσα συνέβησαν, πήρε με επίσημη ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Ο σύλλογος ΔΕΝ έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για το θέμα το οποίο αναγράφεται και σε καμία περίπτωση δεν έστειλε ανώνυμα τέτοια απαράδεκτη επιστολή» αναφέρει ο κ. Παύλος Μουρτζάκης και εξηγεί πως «με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πηγή της όλης παραπληροφόρησης αλλά και υποκίνησης των παιδιών για τη σημερινή (χθεσινή) κατάληψη, με την οποία ο σύλλογος ήταν αντίθετος, επειδή ακριβώς δεν γνώριζε τι ουσιαστικά είχε γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Όπως εξηγεί, η κατάληψη διακόπηκε μετά από σύγκληση του σχολικού συμβουλίου και καταγγέλλει ότι για ένα απλό διαδικαστικό θέμα, «παρακινήθηκαν παιδιά για να γίνει κατάληψη ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις».

«Ο σύλλογός μας, σε καμία περίπτωση δεν θα εξέδιδε ανακοίνωση ανώνυμα και γενικά. Το Δ.Σ. έχει άτομα με ονοματεπώνυμο και δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται. Δεν ασκούμε ούτε εξωτερική πολιτική ούτε εκπαιδευτική πολιτική. Το μόνο που ζητάμε είναι να έχουν τα παιδιά μας την παιδεία την οποία πρέπει να έχουν χωρίς μικροπολιτικές παρακινήσεις» καταλήγει, στην ανακοίνωσή του.
https://www.youtube.com/embed/AscfKPyQ7Vk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...