Διατροφή

Χάρβαρντ: 10 τροφές που κάνουν τη χοληστερίνη… αόρατη

Όπως μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της χοληστερίνης, έτσι και μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η «κακή» LDL και να αυξηθεί η «καλή» ΗDL χοληστερίνη ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρών καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Για τη μείωση της χοληστερίνης, οι ειδικοί του Χάρβαρντ συνιστούν σε γενικές γραμμές μια χορτοφαγική διατροφή με έμφαση σε προϊόντα που βοηθούν στη μείωση της LDL και ταυτόχρονα που δεν περιλαμβάνει βλαβερές τροφές που συμβάλλουν στην αύξηση της LDL.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι διάφορες τροφές συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης με διαφορετικούς τρόπους. Άλλες παρέχουν διαλυτές ίνες που ενώνονται με τα μόρια της χοληστερίνης και τα απομακρύνουν από τον οργανισμό, άλλες παρέχουν πολυακόρεστα λιπαρά που μειώνουν την LDL, ενώ άλλες περιέχουν φυτικές στερόλες και στανόλες, ουσίες που εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από τον οργανισμό.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί ποιες είναι οι 10 τροφές που συστήνουν οι επιστήμονες του Χάρβαρντ για να αντιμετωπίσετε την υψηλή χοληστερίνη με φυσικό τρόπο.

Πηγή: Harvard Health,onmed.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ