Σκοπιανό

Φοβάται και προκαλεί το παρακράτος! Αποκάλυψη-«βόμβα» - Απειλούν τη ζωή του διοργανωτή του συλλαλητηρίου της Αθήνας - Τρέμουν την 4η Φεβρουαρίου

Ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, εμπνευστής και διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας για την Μακεδονία, που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, έδωσε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, το στίγμα της νέας συγκέντρωσης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, σήμερα, δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα με το οποίο τον καλούσαν να ακυρώσει το συλλαλητήριο, μέσα σε λίγες ώρες.

«Δηλώνω και το καταγγέλλω δημοσίως ότι σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα απειλητικό, εναντίον μου δίνοντας μου διορία να ακυρώσω και να μην γίνει αυτό το συλλαλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι απείλησαν τη ζωή του.

Μάλιστα, είπε πως θα προσφύγει στον Εισαγγελέα για το περιστατικό και συμπλήρωσε ότι «δεν φοβάμαι τίποτα. Αφορά την πατρίδα μας και την ενότητα όλων των Ελλήνων. Θα πάω στον Εισαγγελέα και θα βρούμε πιο άτομο ήταν αυτό και τι υποκρύπτεται από πίσω».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι οι ομιλητές «θα κρατήσουν την ενότητα του ελληνικού έθνους και του ελληνικού λαού». 

Ακούστε το ηχητικό:

Χθες δήλωνε ο κ. Μιχάκης

Για πανεθνικό ξεσηκωμό στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα μπροστά από τη Βουλή, κάνει λόγο μιλώντας στο «kathimerini.gr» ο κ. Δημήτριος Μιχάκης, νομικός, επικεφαλής επιστημονικής επιτροπής εθνικών ζητημάτων και συντονιστής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Αθήνας.

Οπως εξηγεί το ενδιαφέρον του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς Ελληνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και κάθε γωνιά του κόσμου τηλεφωνούν και στέλνουν μηνύματα με αφορμή το συλλαλητήριο.

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός δηλώνει τη συμμετοχή του, από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα προσέλθουν κατά χιλιάδες και θα συγκεντρωθούν στι Σύνταγμα ενώνοντας τις φωνές τους με τον λαό της Αθήνας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι συγκλονιστικά, ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος με την αδικία και ζητά να εισακουστεί η φωνή του από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις αρχές της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας», δηλώνει ο κ. Μιχάκης. Το σύνθημα του συλλαλητηρίου, προσθέτει, είναι «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» και επισημαίνει ότι «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα και λέμε όχι στη σύνθετη ονομασία». Ακόμη, υποστήριξε ότι «η 4η Φεβρουαρίου του 2018 θα μείνει στην ελληνική ιστορία».

Ο κ. Μιχάκης κάλεσε τον κ. Κοτζιά να σταματήσει να επιμένει για σύνθετη ονομασία δηλώνοντας ότι «το συλλαλητήριο ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών και θα έπρεπε η κυβέρνηση να το αξιοποιοί και όχι να το αποκρύπτει».

Παράλληλα, δεν διστάζει να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια αυτή. «Ο κόσμος μας στηρίζει, μόνο αυτόν εμπιστεύομαι πλέον, αυτός θα γράψει την ιστορία της Ελλάδος και ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα όσια και τα ιερά της πατρίδας και της αληθινής Δημοκρατίας. Στη διοργάνωση δεχόμαστε τη συμπαράσταση και της Εκκλησίας».

Ο κ. Μιχάκης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους στόχους του συλλαλητηρίου της Αθήνας. «Ο στόχος μας είναι να δηλωθεί παγκοσμίως και μέσω της εικόνας και του λόγου ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται άλλη υποτίμηση και άλλον εξευτελισμό».

Όπως φαίνεται, έχει ξεφύγει το παρακράτος και θέλει να εμποδίσει το συλλαλητήριο της Αθήνας. Κάποιοι φοβούνται τον λαικό ξεσηκωμό και θέλουν να βάλουν ένα εμπόδιο στην όλη διαδικασία.

Σε καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση των διαβουλεύσεων, που γίνονται αυτή την περίοδο για το Σκοπιανό, αναδεικνύεται, κατά τα φαινόμενα και παρά τις αντίθετες προσδοκίες της κυβέρνησης, η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας σε έναν ιστορικό εθνικό συμβιβασμό και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους γείτονες. Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την λαοθάλασσα δρομολογούνται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση είχε αντιληφθεί προ ημερών ότι η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη να δεχθεί, και στο μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας, μία υποχώρηση και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Από τη συνάντηση εκπέμφθηκε το μήνυμα ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πάει στα συλλαλητήρια -ένα μήνυμα, όμως, που έπεσε στο κενό με εκκωφαντικό τρόπο.

Πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται τώρα τι θα συνέβαινε εάν η Εκκλησία απλώς δεν έπαιρνε θέση κατά των συλλαλητηρίων -ούτε καν να αφήσει τους πολίτες να επιλέξουν ελεύθερα. Και κυρίως, αναρωτιούνται επιπλέον τι θα συμβεί σε επόμενα συλλαλητήρια, που σίγουρα θα γίνουν και ειδικά εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις τόσο της γειτονικής χώρας όσο και του ίδιου του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αποκαλεί ανερυθρίαστα τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ