Πολιτική

Τρικυμία στη ΝΔ του Κυριάκου - Ο Μητσοτάκης καρατόμησε την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης για τα Σκόπια

Έπεσαν τα πρώτα κεφάλια στη Ν.Δ., με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων αφού υπό την πίεση των τοπικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καρατόμησε την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βασιλική Ευταξά, η οποία μάλιστα αποτελούσε προσωπική του επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Ευταξά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρούσε να αποτρέψει, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έχει οδηγίες από την Πειραιώς», τα στελέχη της ΝΔ από τη συμμετοχή τους σε ένα συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού κράτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση των στελεχών της Βορείου Ελλάδος οδήγησαν τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώσει στη σύσκεψη των Τομεαρχών ότι το κόμμα ουδέποτε απαγόρευσε τη συμμετοχή των στελεχών της στα συλλαλητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Β. Ευταξά ανέλαβε την προεδρία της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, ο κ. Αντώνης Γυφτόπουλος.

Ο κ. Γυφτόπουλος είναι περιφερειακός σύμβουλος στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στενός συνεργάτης και κουμπάρος του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ