Οπλικά συστήματα

Το νέο ρωσικό τυφέκιο sniper SVLK-14S… σε ξαπλώνει στα 4 χιλιόμετρα!

Η Ρωσία παρουσίασε το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή SVLK-14S Sumrak, το πρώτο που μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 4 χλμ. Η εταιρεία που το κατασκευάζει, η Lobaev Arms, είναι η πρώτη ρωσική ιδιωτική εταιρεία όπλων.

Ο ιδιοκτήτης της, Βλαντ Λομπάεφ, σπούδασε οπλοτεχνία στις ΗΠΑ από όπου αγόρασε και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το τυφέκιο, με την ονομασία, χρησιμοποιεί το φυσίγγιο .408 CheyTac (10.36x77mm), η βολίδα του οποίου αφήνει την κάννη με ταχύτητα 900 μΈΤΡΩΝ ανά δευτερόλεπτο.

 

 

«Είναι πολύ απλό. Η Αμερική έχει πολλές εκατοντάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουν όπλα. Είναι η πλέον ανεπτυγμένη αγορά όπλων στον κόσμο. Για αυτό πολλά τμήματα του τυφεκίου, που χρησιμοποιούν και οι σωματοφύλακες του Πούτιν, είναι κατασκευασμένα με αμερικανική τεχνογνωσία», ανέφερε ο αρχιμηχανικός της εταιρείας.

Το τυφέκιο SVLK-14S, κατασκευάζεται τεμάχιο-τεμάχιο και η βολίδα του μπορεί να διαπεράσει σιδηροτροχιά πάχους 3 εκ. «Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν αυτή η βολίδα πλήττει τον εχθρό. Κανένα αλεξίσφαιρο γιλέκο δεν αντέχει», είπε.

Το όπλο είναι μονόβολο ακριβώς για την επίτευξη της βέλτιστης ακρίβειας. Έχει «βαριά» κάννη μήκους 1430 mm. κατασκευασμένη από αλουμίνιο που δεν επηρεάζεται από αλλαγές θερμοκρασίας και είναι λειτουργική από τους -10 μέχρι τους +60 βαθμούς Κελσίου. Το όπλο έχει βάρος 9,6 κιλά.

«Το όπλο έχει σχεδιαστεί να απορροφά όσο είναι δυνατό την ανάκρουση. Φυσικά το τυφέκιο δεν είναι σχεδιασμένο να βάλει 150-200 βολές την ημέρα χωρίς ο χειριστής του να πάθει βλάβη στην υγεία του», ανέφερε ο αρχιμηχανικός και συμπλήρωσε πως το τυφέκιο μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 4.200 μέτρα όπως αποδείχθηκε σε δοκιμή τον Σεπτέμβριο.

 

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...