Εκκλησία της Ελλάδος

Το ελληνικό ράσο φωνάζει ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας όσο οι Σκοπιανοί ζητούν την βοήθεια της Τουρκίας

Την στιγμή που η επίσημη Ελλαδκή Εκκλησία αντιτίθεται στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά από τον...καναπέ μη συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια, το ράσο της Μακεδονίας στέλνει το δικό του μήνυμα.

"Οι Ιεράρχες της Μητρόπολής μας ήταν Μακεδονομάχοι" είπε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Νικηφόρος Μανάδης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και εξαπέλυσε τα πυρά του για τις "κραξιές διαφόρων κοράκων" όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Του Τίτο οι προβλέψεις ήταν αυτές, γέννησε ένα κακό αβγό ο κακός κόρακας" είπε και μίλησε πιο συγκεκριμένα και για τους σχισματικούς των Σκοπίων. Για δε την "μακεδονική" γλώσσα είπε πως είναι ένας αχταρμάς λέξεων.

"Τα χέρια της Βουλγαρίας είναι γεμάτα φωτιά και αποκαϊδια και εγκλήματα βαριά για την Μακεδονία μας" σχολίασε επίσης ενώ έστειλε μήνυμα πως είμαστε όρθιοι! Τέλος επικαλέστηκε και την φράση του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη πως "η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι για πάντα ελληνκή"....

https://www.youtube.com/watch?v=iF4LAByOmSQ

"Θα αφήσουν οι Τούρκοι να μπει η “Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ με άλλο όνομα;"

Στο μεταξύ οι Σκοπιανοί εθνικιστές προσβλέπουν στη βοήθεια του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Αποκαλυπτικό είναι το κείμενο που αναρτήθηκε στο σάιτ "Μακεδονικό έθνος" από το αυτοαποκαλούμενο "Κίνημα για την απελευθέρωση και την ένωση όλης της Μακεδονίας".

Αναλυτικά το κείμενο:

«Αυτό το βέτο μπορεί να προέλθει από μια πολύ στενή και φιλική χώρα, η οποία μεταξύ των πρώτων χωρών έχει αναγνωρίσει τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα και δεν θέλει την αλλαγή της. Η χώρα αυτή έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η πΓΔΜ έχει το φυσικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα. Είναι η μόνη χώρα που, λίγο μετά την ένταξη της πΓΔΜ στην ειρηνευτική σύμπραξη, στα έγγραφα του ΝΑΤΟ που αναφέρει το όνομα της “Μακεδονίας”, απαιτεί να αναφέρεται ότι "η Τουρκία αναγνωρίζει τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα".

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επανειλημμένα ότι οι Τούρκοι και οι “Μακεδόνες είναι αδέλφια και ότι η Τουρκία θα είναι πάντα πίσω από τους “Μακεδόνες”. Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα είναι πάντοτε στο πλευρό της “Μακεδονίας” επειδή η Ελλάδα είναι λάθος.

Τώρα που η Ελλάδα ζητά μια αλλαγή ονόματος, ζητά τα μνημεία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι το αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδας και να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων που λειτουργεί η τουρκική εταιρεία TAV Eirport, θέτει το ερώτημα πώς θα αντιδράσει στην Τουρκία, η οποία, μεταξύ άλλων, βρίσκεται σε εντεινόμενη αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα συμφωνήσει να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και αν ναι, θα επιτρέψει τη “Μακεδονία” να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ με ένα άλλο όνομα;

Δηλαδή, καθώς η “Μακεδονία” και η Τουρκία κουράζονται να περιμένουν να γίνουν μέλη της ΕΕ και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδιαίτερα διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιο έντονες μετά την προσπάθεια της Τουρκίας για πραξικόπημα και την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές