Κόσμος

Τζιχαντιστές μισθοφόροι των Τούρκων ουρλιάζουν «Αλλαχού ακμπάρ, θα σκοτώσουμε τους άθεους Κούρδους» (βίντεο)


Τζιχαντιστές μισθοφόροι του τουρκικού στρατού, που συμμετέχουν στην επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, ανάρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο που ουρλιάζουν:

«Αλλαχού Ακμπάρ, θα σκοτώσουμε τους άθεους Κούρδους. Ο Θεός είναι μεγάλος, θα νικήσουμε τους άθεους Κούρδους».

Τουλάχιστον χίλια πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που είχαν καταφύγει στην Τουρκία, στρατολογήθηκαν από το τουρκικό καθεστώς και στάλθηκαν να πολεμήσουν τους Κούρδους ως «αντάρτες» του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Συνολικά πέντε χιλιάδες ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων, πολλοί από αυτούς Τουρκμένοι της Συρίας, συμμετέχουν στην επίθεση που ονομάστηκε επιχείριση «Κλάδος Ελαίας». Κοντά σε αυτούς και δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί και αναρτήθηκε την Κυριακή, βλέπετε δύο τζιχαντιστές στο όρος Μπαρσέγια της Εφρίν, σε ένα φυλάκιο των Κούρδων που το κατέλαβαν, να βγάζουν αναμνηστική selfie και πίσω τους στα χαρακώματα φαίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με κουρδικές πληροφορίες, ανακαταλήφθηκε από τους Κούρδους και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έπιασαν δεκάδες τζιχαντιστές αιχμαλώτους. Οι Κούρδοι επιτέθηκαν και πήραν πίσω το σημείο όταν αποχώρησαν οι Τούρκοι και έμειναν οι τζιχαντιστές φρουρά.


Δείτε το βίντεο με τους τζιχαντιστές μισθοφόρους του Ερντογάν:

https://twitter.com/shervanderwish/status/957388556808413184?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ