ΗΠΑ

Τα μυστικά που κρύβει το Άγαλμα της Ελευθερίας! (βίντεο)

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Άγαλμα της Ελευθερίας. To πιο διάσημο αμερικανικό ορόσημο, έχει μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται σε έναν αιώνα και πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο δασοφύλακας στο Liberty Island μίλησε για την ιστορία του αγάλματος και πολλά από τα μυστικά γι ‘αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε.

Το πλήρες όνομα του αγάλματος συμβόλου της Αμερικής είναι η «Ελευθερία που διαφωτίζει τον κόσμο». Ήταν το δώρο του γαλλικού έθνους προς τον αμερικανικό λαό, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε ένα νησάκι απέναντι από το Μανχάταν συμβολίζει την ελευθερία, την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και τη φιλία μεταξύ των εθνών. Τοποθετήθηκε στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης, για να «καλωσορίζει» τα εκατομμύρια των μεταναστών που κατέφθαναν καθημερινά στην Αμερική, με πρώτο σταθμό πριν την είσοδό τους στη «γη της επαγγελίας», το νησί των μεταναστών, ως λέγεται, Ellis Island και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Liberty Island.

Στην ομάδα που ανέλαβε την κατασκευή του κολοσσιαίου αγάλματος που ξεκίνησε το 1876 και ολοκληρώθηκε δέκα χρόνια αργότερα ήταν ο Frédéric Auguste Bartholdi, ως υπεύθυνος γλύπτης, ενώ επικεφαλής μηχανικός ήταν ο Alexandre Gustave Eiffel, ο εμβληματικός μηχανικός και κατασκευαστής ενός άλλου συμβόλου, αυτού της Γαλλίας, του Πύργου του Άιφελ.

Μόνο η συναρμολόγηση του αγάλματος κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες. Το άγαλμα πακεταρισμένο σε 350 κομμάτια και 214 κιβώτια, έφτασε και όταν τοποθετήθηκε το τελικό του ύψος είναι ήταν 93 μέτρα. Το μεγάλο νεοκλασικό γλυπτό έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι ο αμερικανικός λαός θα έχτιζε το βάθρο και οι Γάλλοι θα ήταν υπεύθυνοι για το άγαλμα και τη συναρμολόγησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα θεμέλια της βάσης μέχρι και την κορυφή αυτής, υπάρχουν 192 σκαλιά, ενώ από τη βάση του αγάλματος μέχρι το στέμμα του, 354 σκαλιά.

Το άγαλμα έχει διάσταση μέσης 10,5 μέτρα και το συνολικό του βάρος είναι 225 τόνοι. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46 μέτρα ενώ με τη βάση, Τα σανδάλια του αγάλματος, έχουν μήκος 7,5 μέτρα, ενώ στο στέμμα υπάρχουν 25 παράθυρα και 7 καρφιά, τα οποία συμβολίζουν τις 7 θάλασσες.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=kOAS3bmtSAM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...