Αρχείο

Τα μάζεψαν και έφυγαν τρέχοντας οι αναρχικοί: Εκαψαν κτίριο και όλα τα αντεθνικά σύμβολα


Εμπρηστική επίθεση πραγματοποίησαν «άγνωστοι» σε διατηρητέο κτήριο κτήριο που στεγαζόταν κατάληψη αναρχικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ξέσπασε φωτιά σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Στρατού με την Σαρανταπόρου και στο οποίο στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia.

Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα με 15 πυροσβέστες, ενώ από το κτήριο έχουν αποχωρήσει όλοι και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αναρχικών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

 

Ομάδα διαδηλωτών από το συλλαλητήριο προσπάθησε μέσω της Δ. Γούναρη να φτάσει στην Καμάρα και να συμπλακεί με τους αναρχικούς που πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση.

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Nωρίτερα, άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ώρα που κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη "Σχολείο".

Τότε δέχτηκαν επίθεση από αναρχικούς οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

Δείτε:

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης