Περιβάλλον

Σφοδρή θύελλα σαρώνει τις Κυκλάδες - 11-12 μποφόρ σε Μικρή Βίγλα, Απόλλωνα Νάξου, Σαντορίνη και Ανάφη

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με το meteo σφοδρή θύελλα πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων η Μικρή Βίγλα και ο Απόλλωνας Νάξου, καθώς και τα νησιά των Κυκλάδων Ανάφη και Σαντορίνη που καταγράφουν τις ισχυρότερες ριπές του ανέμου με τα μποφόρ να ξεπερνούν τα 11-12.

Ο παρακάτω πίνακας δίνει τις 8 ισχυρότερες ριπές ανέμου που έχουν καταγράψει οι σταθμοί του meteo μέχρι τις 4:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπου 20 σταθμούς του δικτύου του meteo, οι μέγιστες ριπές έχουν ξεπεράσει τα 100 km/h. δηλαδή τα 11-12 μποφόρ...

Λίγο νωρίτερα σε ανάρτηση του στο facebook ο Μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ανέμους εντάσεως 12 μποφόρ και στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων τη Σύρο.

Στη συνέχεια της ημέρας οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας, όπως δίνεται στους παρακάτω χάρτες επικινδυνότητας, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα.

Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων

Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου - Αντιρρίου και Αγ. Μαρίνας - Νέων Στύρων, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσας - Αιδηψού, Γλύφας-Αγιόκαμπου, Βόλου - Σποράδων και Καβάλας - Πρίνου.

naxostimes.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές