Πολιτική

Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ - Ο Κ.Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει τη θέση του;

Τη δική της ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό αναμένεται να δώσει η ΝΔ. Στις 16:30 και ενώ θα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας και του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, στην Πειραιώς υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για το Σκοπιανό. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή. Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί διεξοδικά για το Σκοπιανό, θα δώσει την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα με βάσει και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρών βουλευτές της ΝΔ, καθώς η κομματική γραμμή ήταν κατά συνείδηση όποιος βουλευτής το επιθυμούσε, θα μπορούσε να πάει.

Το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς. Από την τοποθέτηση του αναμένεται να μιλήσει για μυστική διπλωματία και για καταστροφικούς χειρισμούς από πλευράς κυβέρνησης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει πως όσο η κυβέρνηση επιμένει να πορεύεται με γνώμονα τη μυστική διπλωματία, τόσο απομακρύνεται ο ορίζοντας συνεννόησης. Επιπλέον ο κ.Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη διαφορετική άποψη που εκφράζει η πλευρά των ΑΝΕΛ, επιμένοντας πως η κυβέρνηση δεν πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με ενιαία θέση.

Κλείνοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει αναφορές στην οικονομία, τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ενώ θα στείλει μήνυμα εγρήγορσης και ετοιμότητας στα στελέχη του κόμματος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ