Κόσμος

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα 13 αδέρφια: Ανελέητο ξύλο και πνιγμοί -Εβαζαν μπροστά τους φαγητό και δεν τα άφηναν να το αγγίζουν (βίντεο)


Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έγιναν την Πέμπτη στην Καλιφόρνια για την υπόθεση των 13 αδερφών που υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια επί δεκαετίες στα χέρια των γονιών τους. 

Ο δημόσιος κατήγορος που έχει αναλάβει την υπόθεση έδωσε συνέντευξη τύπου λίγο πριν οι γονείς - τέρατα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και όσα είπε για το τι ζούσαν τα 13 παιδιά στα χέρια τους, ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία: Μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν έβαζαν μπροστά στα πεινασμένα παιδιά τους φαγητό και δεν τα άφηναν να το αγγίζουν. Τους επέτρεπαν να κάνουν ντους μια φορά το χρόνο. Τα κρατούσαν ξύπνια όλη νύχτα, κάποιες φορές βάζοντάς τα να «κάνουν παρέλαση» μέσα στο σπίτι. Αν και κάποια από τα παιδιά είναι πλέον ενήλικες, με το μεγαλύτερο στα 29 του, κανένα δεν ήξερε τι είναι η «αστυνομία», με τις ελλείψεις σε άλλες βασικές κοινωνικές γνώσεις να είναι εξίσου τρομακτικές.

Το ανελέητο ξύλο από τους γονείς ήταν καθημερινότητα για τα 13 αδέρφια, που πολλές φορές υπέστησαν στραγγαλισμούς στα όρια του θανάτου, με αποτέλεσμα ο φόβος να εγκατασταθεί μονίμως στις ψυχές τους... Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως μαζί με το κορίτσι που τελικά το έσκασε από το σπίτι - φυλακή και ειδοποίησε τις αρχές, είχε φύγει και ένας ακόμα αδερφός της, που όμως τελικά φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Τα παιδιά αποκάλυψαν πως επί δύο χρόνια σχεδίαζαν προσεκτικά την «απόδραση» αυτή.

Οι γονείς αλυσόδεναν τα παιδιά τους τιμωρώντας τα για ό,τι μπορεί να έκριναν πως ήταν «αταξία», όπως για παράδειγμα αν τολμούσαν να πλύνουν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό, και τα κρατούσαν δεμένα επί εβδομάδες ή και μήνες. Δεν τους επέτρεπαν ούτε να πηγαίνουν στην τουαλέτα, χωρίς τα δεσμά τους.

Κανένα από τα παιδιά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ οδοντίατρο, ενώ ζούσαν σε ένα σκοτεινό και βρωμερό περιβάλλον.

Στην αρχή οι Τέρπιν έδεναν τα παιδιά τους με σχοινιά, όμως όταν ένα από αυτά κατάφερε κάποτε να λυθεί, αντικατέστησαν τα δεσμά με αλυσίδες και λουκέτα...

Ένα από τα πιο φρικτά βασανιστήρια που έπρεπε να υπομένουν τα πεινασμένα σε κατάσταση ασιτίας παιδιά ήταν να βλέπουν το φαγητό που αγόραζαν και άφηναν οι γονείς μπροστά τους, χωρίς όμως να τους επιτρέπεται να το αγγίζουν και να το τρώνε...
https://www.youtube.com/embed/fhPJVMbbVWM

Τα παιδιά εξάλλου είχαν τρομακτικές ελλείψεις σε βασικές κοινωνικές γνώσεις, καθώς δεν γνώριζαν τι είναι ένας αστυνομικός, τι είναι τα χάπια και τα φάρμακα, ενώ όσο ήταν δεμένα, τους επιτρεπόταν μόνο να γράφουν ημερολόγια. Εκατοντάδες ημερολόγια κατασχέθηκαν από τις αρχές στο σπίτι όπου κρατούνταν τα παιδιά και είναι πλέον αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Δεν είχαν ποτέ παιχνίδια στην διάθεσή τους, αν και στο σπίτι της Καλιφόρνια εντοπίστηκαν παιχνίδια κλεισμένα σε κουτιά που δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ...

Ολοι τους κοιμόντουσαν κατά την διάρκεια της ημέρας και πήγαιναν για ύπνο κατά τις 4 ή 5 τα ξημερώματα.

Η 17χρονη κοπέλα που κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις αρχές έμοιαζε μόλις δέκα ετών λόγω της ανάπτυξής της που έχει επηρεαστεί από την ασιτία και τις κακουχίες. Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι, τρία από τα παιδιά ήταν αλυσοδεμένα, ενώ οι γονείς πρόλαβαν να λύσουν ακόμα δύο αδέρφια όταν είδαν την αστυνομία.
https://www.youtube.com/embed/sigvfFLNET4

Μόνο το τελευταίο παιδί της οικογένειας, ηλικίας δύο ετών, δεν φέρει άσχημα σημάδια αιστίας, σύμφωνα με τις αρχές. Το μεγαλύτερο, μια κοπέλα ηλικίας 29 ετών, ζυγίζει 41 κιλά, ενώ ένα άλλο παιδί, ηλικίας 12 ετών έχει το μέσο βάρος ενός επτάχρονου.

Εν τω μεταξύ οι γονείς - τέρατα ο 56χρονος Ντέιβιντ και η 49χρονη Λουίζ Τέρπιν οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου που τους απήγγειλε συνολικά 25 κατηγορίες. Και οι δύο δήλωσαν αθώοι. Σε περίπτωση που καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 94 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ