Σκοπιανό

Σκoπιανό ώρα μηδέν: Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου το απόγευμα - Αύριο ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Οι εξελίξεις όσον αφορά το Σκοπιανό είναι ραγδαίες με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τις επαφές που είχε στο Νταβός και την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ενημερώνει τους πάντες.

Ήδη συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Κοτζιά, ενώ στις 3 συγκαλεί μίνι υπουργικό για το Σκοπιανό.

Στο μίνι υπουργικό θα συμμετάσχει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός στις 18.30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αύριο θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα των επαφών του και για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα.

Τελικά θα παρευρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στην κίνηση του πρωθυπουργού να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν αρνητική. Κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν ότι είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην συνάντηση αλλά με μεγάλη επιφύλαξη. Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το ραντεβού κλείστηκε για αύριο στις 10.30 το πρωί.

Φώφη Γεννηματά: Ναι, στην ενημέρωση – Συνεχίζεις να κάνεις μυστική διπλωματία

Το ραντεβού με την Φώφη Γεννηματά κλείστηκε για τις 12.30 αύριο το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η κα Γεννηματά είπε στον κ. Τσίπρα ότι συνεχίζει να κάνει μυστική διπλωματία και του ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Για τις 13.30 κλείστηκε το ραντεβού με τον γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στις 15.00 θα δει τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ