Κόσμος

Σκληρή δουλειά! Σε ποιο κοινοβούλιο συνδέονται 160 φορές την μέρα σε ιστοσελίδα με ερωτικό περιεχόμενο;

Στο δίκτυο πληροφορικής του βρετανικού κοινοβουλίου καταγράφηκαν 24.473 απόπειρες σύνδεσης με πορνογραφικές ιστοσελίδες μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2017, δηλαδή περίπου 160 την ημέρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα οποία αποκαλύφθηκαν σήμερα.

Τα δεδομένα αυτά εξασφάλισε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association, έπειτα από επίσημο αίτημα που υπέβαλε βάσει του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης του 2000, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση σε διοικητικά έγγραφα, και δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η εικόνα της πολιτικής τάξης της Βρετανίας πλήττεται εδώ και εβδομάδες από σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Τον Δεκέμβριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέμιαν Γκριν αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού είπε ψέματα για το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του, ότι δεν το είχε δει ή φορτώσει ο ίδιος.

Τα στελέχη του κοινοβουλίου δήλωσαν ότι η πλειονότητα των προσπαθειών αυτών σύνδεσης με πορνογραφικούς ιστοτόπους «δεν γίνεται ηθελημένα» και διευκρίνισαν ότι όλοι οι ιστότοποι που έχουν πορνογραφικό περιεχόμενο έχουν αποκλειστεί από το κοινοβουλευτικό δίκτυο.

Περίπου 8.500 υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε αυτό το δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν εκτός από τους κοινοβουλευτικούς και οι βοηθοί τους και το διοικητικό προσωπικό. Επίσης αυτοί μπορούν να συνδεθούν και με προσωπικά τους μηχανήματα μέσω ασύρματου δικτύου.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ωστόσο ότι ο αριθμός των προσπαθειών πρόσβασης σε πορνογραφικούς ιστοτόπους μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στο βρετανικό κοινοβούλιο. Το 2015 ανερχόταν σε 231.020 και το 2016 σε 113.208.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ