Κοινωνία

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Απαλλαγή Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή και των 17 κατηγορουμένων, ανάμεσά στους οποίους είναι και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ζήτησε την Τρίτη (30/01) ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, από την επίμαχη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δεν προέκυψε απιστία σε βάρος του δημοσίου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.

Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK συμφερόντων του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 11 συστήματα ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και δεκαοκτώ παρεμβολείς με την επωνυμία ERIS.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2015 όταν διαπιστώθηκε ότι από εταιρεία ιδιοκτησίας του διακινήθηκαν περίπου δύο εκατ. ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και στενού συνεργάτη του προφυλακισμένου για μίζες Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο, επτά μήνες μετά, αποφυλακίστηκε υπό τον όρο να φοράει ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...