Κοινωνία

Σεισμός Αττική – Παπαζάχος: Ένας σεισμός 4,4 δεν «σβήνει» τόσο απλά!

Σε ό,τι αφορά στη μετασεισμική ακολουθία ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δηλώνει πως “σίγουρα τις επόμενες ημέρες και ώρες θα έχουμε και κάποιες ακολουθίες”.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαζάχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ένας σεισμός 4,4 δεν «σβήνει» τόσο απλά, θα έχει κάποια μικρή ακολουθία σίγουρα, αν η κατάσταση συνεχίσει να βαίνει ομαλώς, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή”.

“Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία”

Ο Κ. Παπαζάχος Υπογράμμισε ότι “δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για έναν σεισμό 4,4 (Ρίχτερ) που γίνεται σε μια περιοχή η οποία δεν έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επιβαρυμένα, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορική σεισμικότητα, υπάρχουν κάποια ρήγματα πιο βόρεια που έχουν δώσει κάποιους σεισμούς, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή και τέλος πάντων δεν μπορεί για μία ακολουθία τόσο μικρή να είμαστε μονίμως ανήσυχοι και αναστατωμένοι”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής, “είναι πολύ δύσκολο να πούμε εάν αυτός είναι ο κύριος σεισμός, παρόλο που αυτό είναι το πιο πιθανό, η ακολουθία να σβήσει φυσιολογικά (…) το ιστορικό της περιοχής είναι ευνοϊκό, αλλά ειλικρινά σας λέω δεν υπάρχει κανένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια της επιστήμης με το οποίο να μπορεί να σας πει κάτι κατηγορηματικά”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ