Κοινωνία

Σήμερα στις 4 από το Α' νεκροταφείο η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου

Στις 4 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο η οικογένειά του, φίλοι και συνεργάτες. Ο Θόδωρος Μιχόπουλος πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 66 ετών.

Το τελευταίο διάστημα ήταν στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ κατά την πρωθυπουργία Τσίπρα εργάστηκε επί μακρόν ως επικεφαλής στο γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς είχε στενή σχέση και με τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Η Πρώτη», και στην «Εποχή» ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην «ΕΡΤ», τον «ANTENNA», τον «ΣΚΑΙ» και τον «STAR».

Εργάστηκε στην ιδιωτική και την δημόσια τηλεόραση σε πολλές θέσεις, πάντοτε «μάχιμες» και ποτέ δεν κλείστηκε σε γραφεία. Γι' αυτό και οι πρώην συνάδελφοί του δημοσιογράφοι, αλλά και οι πολιτικοί με τους οποίους είτε συνεργάστηκε είτε συγκρούστηκε, τον θυμούνται με συγκίνηση και αποδίδουν τον σεβασμό τους στην πολυσχιδή προσωπικότητα, την ευφυΐα και το χιούμορ του.

Η οικογένειά του παρακαλεί, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία (Αρ. λογ. Εθνικής Τράπεζας – GR 2601101510000015148030784 – Διεθνής Αμνηστία –  Ελληνικό Τμήμα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ