Πολεμικό Ναυτικό

Πρόταση βόμβα: Η Γαλλία έριξε στο τραπέζι την απόκτηση των υπερ-φρεγατών BELH@RRA® από την Ελλάδα με εμπλοκή των ελληνικών Ναυπηγείων!

Εξέλιξη βόμβα είχαμε στις εξοπλιστικές συζητήσεις Ελλάδας-Γαλλίας. Oι Γάλλοι έριξαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκτός από το ενδεχόμενο προμήθειας φρεγατών FREMM, το ενδεχόμενο ναυπήγησης 2+2 υπερ-φρεγατών BELH@RRA® με εμπλοκή των ελληνικών ναυπηγείων! Μιλάμε για το μελλοντικό πλοίο της Γαλλίας, ένα πλοίο κυριολεκτικά "αστακό" με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, με Exocet, Mica, Aster κτλ.

Φαίνεται έτσι ότι υπάρχει η πολιτική πρόθεση να πάμε σε λύση πακέτο για Ναυπηγεία, εξοπλιστικά προγράμματα σε ΠΝ-ΠΑ με τους Γάλλους.

Οι πληροφορίες μιλούν πάντως για εκδήλωση ενδιαφέροντος των Γάλλων «για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία», Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Νεώριο.

Σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της γαλλικής Group Naval (πρώην DCNS) με την ηγεσία της ΓΔΑΕΕ, για αυτό ακριβώς το θέμα όπως είχε αποκαλύψει χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Tο θέμα χρηματοδότησης του εξοπλιστικού προγράμματος σε πολιτικό επίπεδο έχει ήδη λυθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει την απόφαση να επιστρέψουν τα κράτη-μέλη στην Ελλάδα τα χρήματα που κέρδισαν από τα ελληνικά ομόλογα και αυτά αντιστοιχούν σε αρκετά δισεκατομμύρια! Το πόσο αυτό για τους Γάλλους είναι δύο δισ.

Ποια είναι η φρεγάτα BELH@RRA

Η νέα φρεγάτα έχει μήκος περίπου 121 μέτρα, εκτόπισμα 4.200 τόνους.

Το πλοίο θα έχει πλήρωμα 125 άτομα και προωθείται από συνδυασμό κινητήρων τεσσάρων diesel (CODAD – Combined Diesel and Diesel) επιτυγχάνοντας ταχύτητα 27-29 κόμβους.

Η νέα φρεγάτα BELH@RRA προσφέρει πληροφορίες επιχειρήσεων που είναι μοναδικές στην αγορά, επιπρόσθετα με την αρθρωτή σχεδίαση, στιβαρότητα και απλοποιημένη χρήση, τα οποία είναι ο καρπός των τεχνολογικών εξελίξεων των τελευταίων πρόσφατων ετών.

Είναι εξοπλισμένη με το νέο ραντάρ ενεργής φασικής διάταξης Sea Fire της εταιρείας Thales με τέσσερα πάνελ τοποθετημένα περιμετρικά του κυρίου ιστού αισθητήρων και το συρόμενο σόναρ τύπου CAPTAS-4 της εταιρείας Thales.

Χάρις στην αρχιτεκτονική και τις πολλαπλές εφαρμογές του συστήματος διαχείρισης μάχης Setis της DCNS, δοκιμασμένο στις φρεγάτες FREMM και κορβέτες GOWIND, η φρεγάτα BELH@RRA θα αποκριθεί στις ειδικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σημαντική αρθρωτή αρχιτεκτονική για την αύξηση του ωφελίμου φορτίου στο πλοίο ή την αυτονομία.

Η νέα φρεγάτα θα προσφέρει επιδόσεις αιχμής στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, μια άνευ προηγουμένου ικανότητα εντοπισμού αεροσκαφών και ενισχυμένες δυνατότητας επιχειρήσεων αέρος-επιφανείας.

Είναι ενα θεμέλιο πολλαπλών αποστολών στο οποίο θα προστεθούν επίσης οι ικανότητες απόκρισης στις νέες απειλές όπως οι ασύμμετρες επιχειρήσεις ή κυβερνοάμυνα.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα κύριο πυροβόλο των 76 χλστ της OTO MELARA (εναλλακτικά θα μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο των 127 χλστ), 16 εκτοξευτές πυραύλων Aster 30 ή εναλλακτικά θα μπορεί να φέρει πυραύλους Mica VL, 8 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας MM 40 Block III Exocet, έξι τορπιλοσωλήνες εξοπλισμένες με τορπίλες MU90, δύο πυροβόλα των 20 χλστ και ένα ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας.

https://www.youtube.com/watch?v=1iasQiEc5pM

https://www.youtube.com/watch?v=VS29iCSLnLU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ