Σκοπιανό

Προκαλούν πάλι τα Σκόπια - Ιβάνοφ: «Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να κρατάει όμηρο την χώρα για την είσοδο της στο ΝΑΤΟ»

Προκαλούν οι απόγονοι των Κομιτατζήδων που εδρεύουν στο σημερινό κράτος των Σκοπίων , λέγοντας ότι τους κρατάμε «ομήρους» και δεν τους αφήνουμε να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ , παίζοντας προφανώς το άνομο παιχνίδι πολλών ξένων κέντρων .

Στην ουσία βλέποντας το αδιέξοδο στην Ελλάδα με το θέμα  αυτό, πήρε «θάρρος» και ο πρόεδρος των Σκοπίων και μας κατηγορεί ασύστολα ενώ η όλη διαδικασία παραμένει  σε «κομβικό σημείο».

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ  Γκιόργκε Ιβάνοφ, δήλωσε ότι κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται τελικά η πΓΔΜ να γίνει μέλος της Συμμαχίας και η Ελλάδα πρέπει «να επιδείξει επίγνωση του τι συμβαίνει στην περιοχή και να παραμερίσει τα εγωιστικά της συμφέροντα τα οποία κρατούν ως όμηρο την χώρα».

Κατά τη επίσκεψή του  στο στρατόπεδο Chojlija, ο Σκοπιανός πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι στη διαμάχη για το όνομα, η πΓΔΜ έχει κάνει πολλά στη διαδικασία εντός του ΟΗΕ, αλλά η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

«Ελπίζω ότι κατά την προσεχή περίοδο, οι δομές του ΝΑΤΟ δεν θα κρατηθούν όμηροι από ένα από τα μέλη του, τα οποία  ασχολούνται πρώτα  απ 'όλα για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ  σε ολόκληρη την περιοχή.

Αναμένουμε ότι αυτό θα εκτεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ότι η πΓΔΜ θα γίνει τελικά μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό που αναζητά  η Ελλάδα είναι η επίλυση της ονομασίας δια μέσου του ΟΗΕ. 

Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχουμε ενεργά, αλλά αντιμετωπίζουμε απαιτήσεις που δεν είναι σύμφωνες με τον Χάρτη του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και  δεν αντιστοιχούν στη διμερή συμφωνία, την οποία η Ελλάδα οικειοθελώς έκανε αποδεκτή και δεν την εκπλήρωσε», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Όσον αφορά τη Βουλγαρική Προεδρία της ΕΕ, ο Πρόεδρος της πΓΔΜ αναφέρει ότι η χώρα του έχει περιγράψει με σαφήνεια τις προσδοκίες της, οι οποίες τελικά θα έχουν  ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων.

«Είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, αλλά είμαστε έτοιμοι και η κυβέρνηση μας είναι έτοιμη. Όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από την προσαρμογή μας στην ΕΕ εκπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Αυτός ο αποκλεισμός δεν κοστίζει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα, για να επισημανθεί στην  Ελλάδα πόση  ζημιά σημειώθηκε στην πΓΔΜ και σε ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε ο Ιβάνοφ.

Η χώρα μας από ότι όλα δείχνουν συμμετέχει σε ένα πολύ «βρώμικο παιχνίδι» , το οποίο οδηγεί στην de dacto αποδοχή μιας ονομασίας με παράγωγο την λέξη « Μακεδονία» , για την άρον-άρον είσοδο της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Εφόσον το δεχθεί αυτό η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , τότε θα έχουμε ένα ακόμη εχθρό εντός αυτών των οργανισμών μετά την Τουρκία ( ΝΑΤΟ)  για να αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να δεχθούμε την είσοδο των Σκοπιανών ούτε στην ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ, διότι είναι κράτος υπό διάλυση λόγω της ισχυρής αλβανικής μειονότητας .

Η Μακεδονία είναι και μία και είναι ελληνική και σε καμέα περίπτωση δεν χωρούν « εκπτώσεις» στα εθνικά συμφέροντα από κανέναν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...