Κόσμος

Προκαλεί ο γαμπρός του Ερντογάν: Μίλησε πάλι για έρευνες υδρογονανθράκων σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι μετά τηΜεσόγειο η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων και στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο υπουργός στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην κορυφαία ιταλική οικονομική εφημερίδα Milano Finanza αναφέρθηκε στις εργασίες της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα.

Ο Αλμπαϊράκ αναφέρει ότι συνεχίζεται η κατασκευή ενεργειακών έργων όπως οι αγωγοί φυσικού αερίου TANAP και Τουρκικό Ρεύμα και υπογράμμισε πως η Τουρκία προωθεί δράσεις και όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας.

Ο υπουργός σημειώνει ότι άρχισαν να εστιάζουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

«Πραγματοποιούνται από τώρα εντατικές εργασίες για σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο. Σχεδιάζουμε να κάνουμε κατά την προσεχή περίοδο τις ίδιες εργασίες και στη Μαύρη Θάλασσα.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν έρευνες και γεωτρήσεις που θα αποκαλύψουν το δυναμικό των δυο θαλασσών και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην ασφάλειας της προμήθειας της Τουρκίας και της περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο άρθρο του στην εφημερίδα Milano Finanza.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ