Σκοπιανό

Που εξαφανίστηκε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ; - Τι συμβαίνει;

Στα Σκόπια «έχασαν» τον υπουργό Εξωτερικών τους, Νίκολα Ντιμιτρόφ και… ψάχνουν να τον βρουν. Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ έχει «εξαφανιστεί» εδώ και αρκετό διάστημα από το πολιτικό προσκήνιο και μάλιστα ενώ επίκειται η έναρξη της διαπραγμάτευσης του ονόματος του πολυεθνικού κρατιδίου με την Ελλάδα.

Ο «εξαφανισμένος» Ντιμιτρόφ αναζητήθηκε και από τον σκοπιανό αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό σταθμό ALFA TV, ο οποίος σημείωσε ότι ενώ ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς προωθεί καθημερινά τις ελληνικές θέσεις για το θέμα του ονόματος, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ «δεν υπάρχει πουθενά», καθώς έχουν περάσει 20 ημέρες από την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, στις 19 Δεκεμβρίου, σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το BiEPAG (Balkans in Europe Policy Advisory Group) με θέμα τις διαδικασίες ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της πΓΔΜ.

Ο τηλεοπτικός σταθμίς προσθέτει ότι έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως σε μία περίοδο που το θέμα της ονομασίας βρίσκεται έντονα στο προσκήνιο, στην Αθήνα δεν μετέβη ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, αλλά ο Αλβανός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ελλείψει επίσημων εξηγήσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, υπάρχουν δύο πιθανές ερμηνείες για την απουσία του ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ από το προσκήνιο:

Η πρώτη είναι ότι βρίσκεται σε μακρές διακοπές με την οικογένειά του, κάτι που θα ήταν λογικό αν η ΠΓΔΜ δεν βρισκόταν σε κρίσιμη περίοδο, από την οποία θα εξαρτηθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο και η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι υπάρχει σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, που οδήγησε τον ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ σε αποχή από δημόσιες εμφανίσεις.

«Μήπως ο Ντιμιτρόφ απέχει από την δημόσια πολιτική εξαιτίας ορισμένης απογοήτευσης από την μελλοντική εξέλιξη των πραγμάτων;» διερωτάται ο σταθμός και υπενθυμίζει ότι τους τελευταίους εφτά μήνες ο Νίκολα Ντιμιτρόφ είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι θα πείσει την Ελλάδα για μία λύση χωρίς νικητές και ηττημένους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...